ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Διαβάζοντας την επιστολή του Βουλευτή Σπύρου Κουβέλη  σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην  καταψήφιση της επαίσχυντης δανειακής σύμβασης ,  πείσθηκα ότι ήταν έκφραση ενός ανθρώπου καλής πίστεως και όχι ενός  ποντικού που εγκαταλείπει το ναυάγιο :   Ενός ανθρώπου «ευρωπαϊστή» με τη πλειοψηφική νοηματοδότηση  του όρου, που  διέθετε   όχι μόνο τη  νοημοσύνη  αλλά και την εντιμότητα για να  αναφωνήσει ότι «η Ευρώπη είναι γυμνή»….

Λέει ο Κουβέλης στην επιστολή του προς τον Παπανδρέου:

Η οποιαδήποτε σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους «εταίρους» μας έχει χαθεί, φοβάμαι, για παρά πολύ καιρό. Ναι, φταίει και η Ελλάδα που για λόγους που όλοι μας γνωρίζουμε καλά, και που είναι ασυγχώρητοι , ούτε προχώρησε στις αλλαγές που έπρεπε να κάνει, ούτε υπήρξε συνεπής στις δεσμεύσεις της.

Φτάνει όμως πια να αυτό-μαστιγωνόμαστε. Να δικαιώνουμε τις όποιες αξιώσεις και αιτιάσεις των «εταίρων» μας. Σήμερα, εκείνοι προτείνουν ένα πρόγραμμα που έχει στη ρίζα του την κακοπιστία, την αδιαφορία για το μέλλον της Ελλάδας, και κοιτάζει μόνο να περιορίσει τις δικές τους ζημιές.
Σχολιάζοντας τη στάση των Εταίρων και δίνοντας παράλληλα εξηγήσεις για τη δική του στάση, λέει ο Κουβέλης :

«Αν μπορούσα να προβλέψω τη …. στάση τους, που ταιριάζει σε τοκογλύφους και όχι σε εταίρους, δεν θα είχα δώσει τη εμπιστοσύνη μου από την αρχή»

 Κάνοντας λεπτό και παράλληλα μαύρο χιούμορ, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δηλώνει   

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο shock therapy και στην ηλεκτρική καρέκλα».!!!!!

Κι ακόμη δηλώνει κάτι άκρως  ευρηματικό και «γελωτοποιό» :  
«την εξαθλίωση των Ελληνικών νοικοκυριών, την εκτόξευση της ανεργίας, τη μαζική φυγή των νέων και των ικανότερων Ελλήνων στο εξωτερικό, την αδυναμία των συνταξιούχων να καλύψουν τις ανάγκες τους και να αγοράσουν τα φάρμακα τους, όλα αυτά τα πετυχαίνουμε και μόνοι μας, χωρίς τη στήριξη των «εταίρων» μας.» !!!!!!!!!
Παλιό στέλεχος της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, πρώην Υφυπουργός  και καλός γνώστης  των θεμάτων ενέργειας και  χωροταξίας , ο Σπύρος Κουβέλης  έκανε  μια ακόμη καλή πράξη,  με το να απευθύνθεί  στον  Παπανδρέου με τον ενικό….

Όλο το κείμενο της επιστολής στο http://www.spyroskouvelis.gr/?p=4162