ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΚΑΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ….

Η σημερινή «μεγαλειώδης» - που λένε κατά τα ειωθότα – εκδήλωση των αναπήρων, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, των ανθρώπων που υποβάλλονται σε προγράμματα ειδικής αγωγής, που χρησιμοποιούν ειδικά αμαξίδια για την κίνησή τους ή που είναι απολύτως εξαρτημένοι  από την βοήθεια και στήριξη των κοντινών τους προσώπων, ήταν  από πολλές απόψεις εντυπωσιακή.  Η αρχική συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και η πορεία  ως τη Βουλή και στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών, συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, τα συνθήματα ήταν σκληρά και το θέαμα δυνατό, τα πανώ χτυπούσαν αμείλικτα τα εγχώρια και ξένα καθάρματα  που μηχανεύονται περικοπές επί περικοπών με την επίκληση των πλέον γελοίων προσχημάτων : Και ένα τέτοιο πρόσχημα – η επίκληση των «μαϊμού αναπήρων» - ήταν περισσότερο από κάθε άλλο  δηλωτικό της απατεωνιάς των εγκάθετων του Μνημονίου, των άκρως ικανών να καταπίνουν την κάμηλο των αποζημιώσεων των βουλευτών και να διυλίζουν τον κώνωπα των παροχών σε άτομα  με ειδικές ανάγκες(ΑΜΕΑ)….

Περικοπές αστείων ποσών, απλήρωτοι μισθοί προσωπικού, σύμπτυξη μονάδων υποστήριξης ΑΜΕΑ,  ετσιθελική καταβολή επιδομάτων πρόνοιας με δόσεις, καφκικού επιπέδου αξίωση συλλογής εγγράφων και πιστοποιητικών από παραλήπτες επιδομάτων, βολιδοσκοπήσεις για την ιδιωτική καταβολή μέρους των παρεχομένων υπηρεσιών  - όπως του μεσημεριανού γεύματος και της μεταφοράς μαθητών στα ειδικά σχολεία – όλα αυτά συνθέτουν μια απίστευτη, χυδαία, «φτηνή» από κάθε άποψη επίθεση: Καθώς το προϊόν της επίθεσης και της ληστείας είναι ασήμαντο από λογιστική άποψη ενώ  ο ληστευόμενος φουκαράς είναι σκέτη δυσφήμιση του  ληστή και του κοινωνικά ανάλγητου "αρχιλογιστή", που υποτίθεται ότι «συμμαζεύει» τα οικονομικά του κράτους και κάνει τις απαραίτητες «αναδιαρθρώσεις»….

Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας παρευρέθηκαν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και μίλησε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Αναπήρων Γιάννης Βαρδακαστάνης.Και για την ακρίβεια μίλησε  διακοπτόμενος διαρκώς από τις παρεμβολές ομάδας αντιφρονούντων,  της ομοταξίας του ΠΑΜΕ και του αντίστοιχου πολιτικού χώρου, που κατήγγελλαν όλα όσα έφταιγαν για τη σημερινή κατάσταση – τον Ιμπεριαλισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγάλο κεφάλαιο, τους πράκτορές τους στο λαϊκό κίνημα και γενικά ό,τι δεν ήταν του φυράματός των. Στη συγκέντρωση έκαναν και μια περαντζάδα οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου και Παναγιώτης Λαφαζάνης ,  τον οποίο κυνήγησα μέσα στο πλήθος για να του πω εκεί, στη βράση, πως ακριβώς φαντάζεται τη συνεννόηση και σύμπραξη με ανθρώπους που τελείως ΑΤΟΠΑ και ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ παρεμβαίνουν σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό χώρο. Δυστυχώς δεν τον πρόλαβα γιατί χάθηκε στην οδό Σταδίου, με το ξεκίνημα της πορείας προς τη Βουλή.

Στο κατάστρωμα της οδού Βασιλίσσης Σοφίας η πορεία «αναχαιτίσθηκε» από τα ΜΑΤ και η αντιπροσωπεία των οργανώσεων επισκέφθηκε το γραφείο Υπουργού τινός. Εκεί βρέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής   Παναγιώτης Κουρουπλής, εκεί η παρασυγκέντρωση του ΠΑΜΕ συνεχίστηκε και μάλιστα πήρε τα χαρακτηριστικά διαρκούς  υβρεολόγιου και καταγγελίας  των άλλων συλλογικοτήτων, ως εκμεταλλευτών του αναπηρικού κινήματος….Και όλη αυτή η θλιβερή και παρασιτική συνεύρεση,  διατηρήθηκε ως το Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Μητροπόλεως, όπου έληξε η κινητοποίηση….
ΥΓ. Από τη συγκέντρωση δεν ήταν δυνατό να λείψει ο παλιός-καλός φίλος των διαδηλωτών, ο γλυκύτατος Κανέλλος.Ήταν πραγματικά το τιμώμενο ζώο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου