ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΓΚΟΛΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ «ΣΕΝΤΡΑΦΥΛΑΡΟΥΧΕΣ»



Ο Σάββας Κωφίδης, παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής και σήμερα προπονητής, δηλώνει στην ΚΕ της 16.1.2011 ότι δεν πληρώνει διόδια εδώ κι ένα χρόνο (!), ότι οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να έχουν και εναλλακτικές οδεύσεις, ότι δεν μπορεί να βλέπει ανθρώπους να εργάζονται από το πρωϊ ως το βράδυ και να καταρρακώνονται, ενώ αυτός να μην κάνει τίποτε….
Μπράβο του καλού ανθρώπου με τις ευαισθησίες. Που είναι πραγματικός γκολτζής σε ένα σκηνικό όπου ευδοκιμούν αρκετοί «σεντραφυλαρούχες»- τουτέστιν ποδοσφαιρικοί ψιλοπαράγοντες, κατά το γλωσσάρι της παλιάς ερασιτεχνικής εποχής με το «ξερό»(γήπεδο) και τα συναφή….Όπου έχουν αρχίσει να εμφανίζονται διάφοροι «ενοχλημένοι» από τα φαινόμενα απείθειας…Οι οποίοι εξισώνουν την οποιαδήποτε παραβατικότητα , όσο ιδιοτελής και συμφεροντολογική κι αν είναι , με την πολιτική απείθεια που προκύπτει από ένα κοινωνικό σκεπτικό. Χωρίς να βλέπουν την μεγάλη παράβαση και τον μεγάλο παραβάτη αυτής της χώρας – την κυβέρνηση του Μνημονίου – έναντι του ίδιου του καταστατικού χάρτη της ελληνικής πολιτείας …

Οι πολίτες που αξιώνουν την χρήση των δημόσιων χώρων από την ολότητα του λαού, δεν παραβιάζουν αλλά αγωνίζονται για την τήρηση του Συντάγματος :
Γιατί «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», σύμφωνα με το άρθρο 120 παρ. 4. Γιατί το δικαίωμα των πολιτών στον δημόσιο οδικό χώρο, είναι αναφαίρετο και αναπαλλοτρίωτο.

Τι σημαίνουν όμως οι γκρίνιες περί απείθειας; Μήπως ότι κάποιοι δεξιόστροφοι προετοιμάζονται να κληρονομήσουν την κυβέρνηση και θέλουν να την παραλάβουν «σετ» με μια πειθήνια και υποτακτική κοινωνία; Ειδικός δεν είμαι, αλλά τον τελευταίο καιρό έχω σημειώσει το υποτονικό ύφος του κ. Σαμαρά στην άσκηση αντιπολίτευσης. Ύφος που ενδεχομένως συνδέεται με τη λογική του «βγάζειν το φίδι από την τρύπα» μέσω άλλων…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου