ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

EΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ , ΑΠΟ ΤΟ WWF KAI OXI MONO



To WWF, « Ταμείο Φύσης» παγκόσμιο μεν αλλά και με ένα εξαιρετικά δραστήριο ελληνικό παράρτημα, οργανώνει εθελοντικές δραστηριότητες για την προστασία της φύσης. Προσφέροντας σε νέους ανθρώπους ηλικίας 18-35 ετών όχι απλώς τη δυνατότητα να αισθάνονται, αλλά και να είναι χρήσιμοι. Και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η προστασία του περιβάλλοντος μπαίνει σε δεύτερο πλάνο, για τους γνωστούς λόγους. Και κάτι σημαντικότερο ακόμη : Ζητώντας και οργανώνοντας εθελοντική συμμετοχή όχι στο στυλ ενός οικολογικού Σταχανωβισμού*, αλλά προσφέροντας παράλληλα και διακοπές.

Το τερπνόν λοιπόν, μετά του εθελοντισμού, από το WWF, που εφιστά την προσοχή σε όλους όσους δεν θέλουν να πλήξουν ή να αγχωθούν αυτό το καλοκαίρι.
«Τα καλοκαιρινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας του WWF Ελλάς δίνουν τη δυνατότητα για διακοπές σε περιοχές μοναδικής ομορφιάς και οικολογικής αξίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία τους!
Επιπλέον, ενισχύουν την τοπική οικονομία και συμβάλλουν στην εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής. Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου με τη συμμετοχή εθελοντών 18-35 ετών και διαρκούν 15 ημέρες
. Οι εθελοντές εργάζονται σε ομάδες των 15 περίπου ατόμων (13 εθελοντές, 2 ομαδάρχες) και διαμένουν σε προεπιλεγμένους χώρους. Η κάθε ομάδα φροντίζει για τη διατροφή και την καθαριότητα του χώρου.
Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε περιοχές όπως η Ζάκυνθος, η Πρέσπα, η Κερκίνη, το Πόρτο Λάγος, η Δαδιά Έβρου, το Δέλτα Αξιού, το Δέλτα Έβρου, το Ζαγόρι Ηπείρου, τη Βωβούσα Ανατολικού Ζαγορίου.
Το 2009 πραγματοποιήθηκαν τέσσερα προγράμματα εθελοντικής εργασίας στη Ζάκυνθο, στις Πρέσπες, στο Ανατολικό Ζαγόρι και στο Δάσος της Δαδιάς. Τα προγράμματα της Ζακύνθου, των Πρεσπών και της Δαδιάς έγιναν με την υποστήριξη της Amita Motion».......

Στην εποχή του ΔΝΤ η άσκηση εθελοντικών δράσεων για την προστασία των κοινόχρηστων περιβαλλοντικών αγαθών συνιστά μια ιδιαίτερα θετική δύναμη. Που συνιστά πιλοτική παρουσία στον κοινωνικό χώρο, εξωθώντας άτομα και συλλογικότητες να ξεπεράσουν τον πανικό και την αυτοπεριχαράκωση. Μια τέτοια δράση, μικρότερης κλίμακας αλλά επίσης πιλοτική προς την ευρύτερη κοινωνία της Αττικής, είναι η δράση εθελοντικών οργανώσεων για τον καθαρισμό του Υμηττού από φρύγανα και άλλα εύφλεκτα υλικά...Θα πραγματοποιηθεί στις 13.6.2010 , ημέρα Κυριακή και ώρα 5.30 μμ, από την "Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη διάσωση του Υμηττού", με την υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα και του ΣΠΑΥ.
Σημείο συνάντησης η διασταύρωση των οδών Αλ.Δελμούζου και Οικονόμου....
*Σταχάνωφ : Εργάτης της σταλινικής εποχής, που αναγορεύθηκε σε "πρότυπο παραγωγικότητας" από το καθεστώς, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων εργατών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου