ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Πρεμιέρα στις 18.9.2019 στις 7.30μμ στον κινηματογράφο STUDIO art cinema




Παρουσία δημιουργών του ντοκιμαντέρ και αντιπροσωπείας από την πόλη Ντερσίμ της Τουρκίας με επικεφαλής τον Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου, σημερινό Δήμαρχο – τον μοναδικό κομμουνιστή δήμαρχο των εκλογών για την ΤΑ του Απριλίου 2019               

            

               Μια εμπειρία. Μια ιστορία. Μια μνήμη.

         Από τη Γη στον Ουρανό

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ πραγματευόμαστε την αντανάκλαση στο σήμερα των επαναστατικών  πράξεων της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από ιστορικές πρακτικές. Αναλύσαμε τις πρακτικές των Φάτσα, Χόπα, Σαμανδά, Άμεδ, Οβάτζικ, Χόζατ, Μάζγκιρτ, Μαρινελάδα της Ισπανίας και του MST (του κινήματος των Ακτημόνων της Βραζιλίας), από την οικονομική, βουλευτική, αρχιτεκτονική, πολιτιστική, καλλιτεχνική, οικολογική πλευρά καθώς και από την πλευρά των γυναικών. 



Δεν είναι εύκολο να συζητάει και να γράφει κανείς για την εναλλακτική τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν περιορίζεται  μόνο στην επαναστατική λαϊκιστική τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και σε άλλα. Συνεπάγεται στο να έχει κανείς  βαθιά γνώση του ιστορικού υπόβαθρου και των επίκαιρων πρακτικών σε διεθνή κλίμακα. Αλλά δεν είναι  μόνο αυτό. Οπως λέει ο Σωκράτης: «εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο, ας ταρακουνήσει πρώτα τον εαυτό του». Πρέπει να έχει κανείς μια ολιστική προοπτική τόσο για τις ιστορικές πράξεις και διεθνείς πρακτικές όσο και για την οικονομία, τα συμβούλια, την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό, την τέχνη, την οικολογία, τη θέση της γυναίκας κτλ.


Σε αυτόν τον τομέα είναι αδύνατον να προχωρήσουμε με αφηρημένες αξιώσεις λέγοντας απλά: «ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός » και να μας αρκεί αυτό. Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον αγώνα για την αλλαγή του κόσμου, από τους καταπιεσμένους ανθρώπους ξεκινώντας από την τοπική βάση. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε τα μέσα για να εξηγήσουμε την εναλλακτική μας λύση μπροστά στην καπιταλιστική αγριότητα.

Σκηνοθεσία: Cemil Güngören, Ozer Inal, Ozcan Ulucan

Σενάριο: Cemil Güngören, Erdal Atas, Ozer Inal
Παραγωγή: Urfuk Demirbilek, YCKM Sinema Colectivi 2019, Γλώσσα: Τούρκικα, Υπότιτλοι: Ελληνικοι, Διάρκεια: 52’


    Ένα εκπληκτικο ντοκιμαντερ απο την ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Διανομή NEW STAR / σε πρώτη προβολη από 19/9/19



                        …………………………………….

                              

                         ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 

παρουσία δημιουργών του ντοκιμαντέρ και αντιπροσωπείας απο το DERSIM:



                ΤΕΤΑΡΤΗ  18/9/19  ΣΤΙΣ 19.30 

                     STUDIO new star art cinema

Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 Πλατεία Αμερικής
τηλ
 210-8640054 --2108220008  



Kαλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνικά, τούρκικα και κούρδικα τραγούδια.



-      Η Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου



-      Ο Cihan Türkoğlu (Τζιχάν Τούρκογλου) ερμηνεύει τραγούδια από το DERSIM και δικές του δημιουργίες.



-      Οι Γιάννης Ζαχαρέλλης-κιθάρα, Αυγερινή Γάτση-τραγούδι Αργυρώ Γανωτή-φλάουτο και τραγούδι, Στέφανος Γανωτής - λύρα και τραγούδι,



-      Οι Παναγιώτης Γανωτής -βιολί και Νικηφόρος Γανωτής-κλαρινέτο  ερμηνευουν με μοναδικο τροπο τραγουδια φιλιας και αλληλεγγυης



-      Οι κουρδοι Μπαχτϊαρ Σαϊντ Ακοϊ /ουτι , Ισσα Σϊντ Ακοϊ / Τζιμμπους, Καμάλ Χουσέν Ζαλμί/νταφ και ο Ρέμπαρ Ντιλσσάντ/ τραγουδιστης ερμηνεύουν τραγούδια της πατρίδας τους



ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ του Γιασάρ Ντεμίρ στο φουαγιέ του STUDIO



Ο Γιασάρ Ντεμίρ γεννήθηκε το 1976 στην πόλη Ντέρσιμ της Τουρκίας. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο και έγινε ακτιβιστής του Κομμουνιστικού Κόμματος  συνελήφθη το 2001   πέντε χρόνια έμενε στη φυλακή.

Μετά από τα 20 χρόνια δραστηριότητας του στο Κομμουνιστικο Κόμμα και μετά δυο χρόνια από την απελευθέρωσή του από  την φυλακή, αναγκάστηκε να πάει στο εξωτερικό (Ελλάδα) εξαιτίας του πολιτικού προβλήματος. 

Ο Ντεμίρ, που ζει στην Αθήνα από το 2010, επίσης συνεχίσει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του και εργάζεται στον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟ". 



ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 10 ΕΥΡΩ





                            ……………………………………………………………………………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου