ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Στον πάτο της Ευρώπης το «success story» της κυβέρνησης Αναστασιάδη


Το δικό μας «success story» είναι μεταξύ πολλών  μια ξεχασμένη υπόθεση, όμως αλλού κάποιοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως νέα. Το "αλλού" είναι η Κύπρος, το θέμα είναι οι δανειολήπτες. Να τι επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ :


"Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια καταρρίπτουν το μύθο του «success story» της κυβέρνησης Αναστασιάδη και επιβεβαιώνουν τη δραματική θέση στην οποία βρίσκονται οι Κύπριοι δανειολήπτες μετά και τη ψήφιση του νόμου των εκποιήσεων και της πακετοποίησης δανείων από την πλειοψηφία των κομμάτων (όχι την ΕΔΕΚ).

Τα κυπριακά νοικοκυριά έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και Χάρη Γεωργιάδη βρίσκονται στη χειρότερη θέση σε όλη την Ευρώπη με ένα στα δύο δάνεια να είναι μη εξυπηρετούμενα (ποσοστό 49,6% που ισοδυναμεί με 136,7% του ΑΕΠ).

Η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι Κύπριοι δανειολήπτες φαίνεται και από το γεγονός ότι στη Σλοβενία, που είναι στη δεύτερη χειρότερη θέση, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι σχεδόν τα μισά σε σχέση με την Κύπρο (ποσοστό 28,3%).
Αυτά είναι τα «επιτεύγματα» της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπ. Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου