ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

H Τουρκία ποινικοποίησε την περίθαλψη των διαδηλωτών από γιατρούς!!



Της Μαρίας Αρβανίτη Σωτηροπούλου*



Στις 17-1-2014 ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιούλ υπέγραψε νόμο σύμφωνα με τον οποίο γιατροί θα φυλακίζονται μέχρι 3 χρόνια και θα πληρώνουν 985.000$, εάν παρέχουν ιατρική φροντίδα σε διαδηλωτές! Είχε προηγηθεί η χρήση χημικών κατά των γιατρών, που περιέθαλπαν τραυματίες το περασμένο καλοκαίρι κατά της διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ και οι συλλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο νέος νόμος προχωρεί περισσότερο προς μια αντιδημοκρατική και απάνθρωπη κατεύθυνση.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ θεωρεί  ότι ο νόμος  αυτός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις και την ιατρική ηθική, η οποία  θεωρεί εγκληματική την ΜΗ παροχή περίθαλψης σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άνθρωπο.

Σχετική  διεθνής διαμαρτυρία  έγινε από οργανώσεις γιατρών.


Ο ελληνικός κλάδος απέστειλε επιστολή συμπαράστασης στον Τουρκικό κλάδο και δήλωσε ότι συμπαραστέκεται σε κάθε συνάδελφο, που τυχόν θα καταδικαστεί. επειδή επιτελεί το Ιατρικό του καθήκον, όπως ο Ιπποκράτης θέσπισε.



*Πρόεδρος  της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ, μέλους της διεθνούς IPPNW