ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

28 Οκτώβρη 1940- Όχι στον νεοφιλελεύθερο φασισμό



 Λέγεται ότι «τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται», όμως επίσης συναντώνται και τα αγωνιστικά πνεύματα…..….Η παρακάτω προκήρυξη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, που δείχνει  τη συνάντηση της κοινωνικής με την εθνική, δημοκρατική και ανθρώπινη ευαισθησία ,   θα μπορούσε  να είχε συνταχθεί  από εκατοντάδες κινήσεις και οργανώσεις στην Ελλάδα. Και τούτο γιατί  εκφράζει  με σαφήνεια  τη Λαϊκή και Εθνική απαίτηση  για ένα παλλαϊκό και πανεθνικό μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις της κατοχής : Την απαίτηση που δεν καταλαβαίνουν διάφορα κομματικά επιτελεία, με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων….

Όσον αφορά το εν όψει «φωτογραφικό άλμπουμ», προϊόν του Συντονιστικού Ωρομίσθιων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών (www.oromisthioi.gr ) , δείχνει ΠΩΣ μερικές φορές στην ιστορία μια  τραγωδία επαναλαμβάνεται υπό την μορφή της «σοσιαλιστικής» φαρσοκωμωδίας…
Λέει στο κείμενό της η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ :
« Έχουν περάσει 71 χρόνια από τον Οκτώβρη του 1940 που ο ελληνικός λαός  είπε ΟΧΙ στο φασισμό και το ναζισμό. Είπε ΟΧΙ στην καταπάτηση της εθνικής του αξιοπρέπειας. Σήμερα,  οι Έλληνες βλέπουν να γκρεμίζεται το οικοδόμημα της ζωής τους, να απαξιώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να χάνονται κατακτημένα δικαιώματα. Η κυβέρνηση αυτή, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και την αιχμαλωσία,  υπερβαίνοντας κάθε όριο αδικίας και κοινωνικής αναλγησίας, έφερε  τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση. Ταυτόχρονα με αυταρχισμό, ξένο προς κάθε δημοκρατική πολιτεία, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους πολίτες αδιαφορώντας για κάθε μορφή διαμαρτυρίας του λαού, έχει περάσει πλέον στο χώρο της πολιτικής εκτροπής και ανωμαλίας, γεγονός που οδηγεί με βεβαιότητα σε εθνική τραγωδία.                              Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας τιμώντας το ΟΧΙ του ελληνικού λαού του 1940 και την αντίστασή του καλεί όλους εμάς να πούμε το δικό μας ΟΧΙ στην εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση και στην εθνική ταπείνωση, που μας οδηγεί η κυβέρνηση. Μέσα από το δρόμο της ενεργητικής αντίστασης να τους πιέσουμε να πουν, έστω και την ύστατη στιγμή,   ΟΧΙ στα σχέδια της Τρόϊκα, του Δ.Ν.Τ, των τραπεζιτών, της Μέρκελ και του Κεφαλαίου….» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου