ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΑΣΟΚ



«Διαφωνώ ιδεολογικά με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου», είναι ο τίτλος ενός ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ (26.9.2010) σχετικά με την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου στην περιφέρεια Αττικής. Στη διπλανή ακριβώς στήλη, σε ένα κείμενο που υπογράφεται από τον Χ, τίθεται το ερώτημα :


«Θα φυτρώσει η ελπίδα της αλλαγής του σκηνικού και η προοπτική συγκρότησης του σοσιαλιστικού χώρου, ως συνιστώσας μιας μεγάλης αριστερής παράταξης, σε αντιδιαστολή και αντιπαράθεση με το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως θα ξεφυτρώσει μια ακόμη αυταπάτη για τη βελτίωσή του από μέσα;»


Είναι φανερό ότι ο Χ της «Εποχής» προτρέχει, αναφερόμενος σε μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και ευρύτερες ζυμώσεις για την ολοκλήρωσή της. Το θέμα αυτής της στιγμής και αυτής της συγκυρίας, είναι εδώ , σ’ αυτό το συγκεκριμένο εκλογικό γήπεδο, να πραγματοποιηθεί η σύνθεση του ριζοσπαστικού , αυτοδιοικητικού και οικολογικού λόγου, με το κίνημα κατά του Μνημονίου. Να καταδειχθεί ο «χαζοζαρούμενος» ή ενίοτε δόλιος χαρακτήρας αυτών που «στέκονται αποκλειστικά στα τοπικά ζητήματα», που καραδοκούν να εισπράξουν πολιτικά χαρτζηλίκια κοροϊδεύοντας εαυτούς και αλλήλους και ρίχνοντας ενίοτε κάποιες νερόβραστες βολές εναντίον του Μνημονίου.


Ο Χ υποστηρίζει ότι το εκτός Μνημονίου ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει κάποια βήματα, όμως βήματα πρέπει να κάνει και η γνωστή μας Αριστερά. Ιδιαίτερα αυτή που έφθασε στα δημοσκοπικά ύψη του 18% για να βυθιστεί στη συνέχεια και για να έχει, μέσα στο 2010, ασήμαντη συμμετοχή στη σκιαγράφηση λύσεων εξόδου από την κρίση. Αυτή που θα έπρεπε , πριν απ’ όλα μέσα στα όριά της, να είχε συνθέσει ένα μέτωπο ενότητας κι ελπίδας. Αυτή που κρίνεται καθημερινά από χιλιάδες θλιμμένους πολίτες και κατακρίνεται ως κατώτερη των περιστάσεων.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου