Η περσινή ανομβρία στη Γερμανία άφησε τα σημάδια της στα χωράφια σιτηρών: Μειωμένη παραγωγή και χαμηλή ποιότητα. Οι ελπίδες βέβαια για καλύτερη συγκομιδή φέτος υπάρχουν ακόμη – αν ο καιρός το επιτρέψει.
Η Γενική Ένωση Συνεταιρισμών Γεωργικής και Διατροφικής Οικονομίας της Γερμανίας (Deutsche Raiffaisenverband) υπολογίζει τη φετινή σοδειά στους 47,1 εκατομμύρια τόνους – περίπου 10 εκατομμύρια τόνους περισσότερο από ότι το 2018, μία αύξηση της τάξης του 25%. Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι οι αγρότες διεύρυναν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Επιπλέον, η σπορά δημητριακών του φθινοπώρου επιβίωσε το χειμώνα χωρίς μεγάλες απώλειες. «Γι’ αυτό και οι οιωνοί μέχρι στιγμής για τη φετινή παραγωγή είναι καλοί», σημειώνει ο Γκίντο Ζέεντλερ, ένας από τους ειδικούς της Ένωσης.
Παρά όμως τις καλές προοπτικές του θερισμού φέτος, η σοδειά δεν είναι σε θέση να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Λόγος η διαρκώς αυξανόμενη … ζήτηση κρέατος παγκοσμίως.
Η Γενική Ένωση Συνεταιρισμών Γεωργικής και Διατροφικής Οικονομίας της Γερμανίας (Deutsche Raiffaisenverband) υπολογίζει τη φετινή σοδειά στους 47,1 εκατομμύρια τόνους – περίπου 10 εκατομμύρια τόνους περισσότερο από ότι το 2018, μία αύξηση της τάξης του 25%. Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι οι αγρότες διεύρυναν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Επιπλέον, η σπορά δημητριακών του φθινοπώρου επιβίωσε το χειμώνα χωρίς μεγάλες απώλειες. «Γι’ αυτό και οι οιωνοί μέχρι στιγμής για τη φετινή παραγωγή είναι καλοί», σημειώνει ο Γκίντο Ζέεντλερ, ένας από τους ειδικούς της Ένωσης.
Παρά όμως τις καλές προοπτικές του θερισμού φέτος, η σοδειά δεν είναι σε θέση να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Λόγος η διαρκώς αυξανόμενη … ζήτηση κρέατος παγκοσμίως.