ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Με έκδοση στις ΗΠΑ και κατηγορίες για κατασκοπεία απειλείται ο Ασάνζ

Ενώ η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ από τις βρετανικές Αρχές έχει προκαλέσει διεθνή σάλο, από κύκλους με επιρροή στα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ επιχειρείται μια σκόπιμη παραπληροφόρηση σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Χαρακτηριστικό της ειδησεογραφίας και αρθρογραφίας στα κυρίαρχα ΜΜΕ είναι η αποσιώπηση της απόφασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ήδη από το 2016, με την οποία είχε ζητηθεί η απελευθέρωση του Ασάνζ και η εξασφάλιση της σωματικής του ακεραιότητας και της ελευθερίας μετακίνησής του.
Όπως επίσης και η συσκότιση ή και απόκρυψη του γεγονότος της απόσυρσης των στημένων κατηγοριών για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, με τις οποίες είχε ζητηθεί η έκδοσή του στη Σουηδία.
Αυτό που προβάλλει ξεκάθαρα ως άμεσος πραγματικός κίνδυνος είναι η έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ, με την κατηγορία της κατασκοπείας, που, όπως είναι εύλογο, συνεπάγεται βαρύτατη ποινή.
Είναι προφανές ότι το μένος των ΗΠΑ εναντίον του αποτελεί αυτονόητη συνέπεια των αποκαλύψεων για τις εγκληματικές αμερικανικές δραστηριότητες σε βάρος λαών ολόκληρων κατά τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις σε μια σειρά χώρες, και των ευθυνών της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας γι’ αυτές.
Αυτές οι αποκαλύψεις είναι που χαρακτηρίζονται “κατασκοπεία” από τις ΗΠΑ, οι οποίες δίνουν, έτσι, το στίγμα των προθέσεών τους απέναντι στον άνθρωπο που άλλαξε τον τρόπο που διαδίδονται οι πληροφορίες στο διαδίκτυο και τους όρους της ερευνητικής δημοσιογραφίας.
Είναι ακριβώς αυτή η κατηγορία της “κατασκοπείας” με την οποία αντιμετωπίζονται δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που καθιστά απροκάλυπτη την ευθεία επίθεση κατά της ελευθερίας του δημοσιογραφικού λόγου, ανοίγοντας μια νέα σκοτεινή σελίδα στην ιστορία των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου