ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Koντρα Λυκούδη (ΜΕΤΑρρυθμιστές) και ΔΗΜ.ΑΡ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι «ΜΕΤΑρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη με τη Δημοκρατική Αριστερά, στον απόηχο της συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ. στην Προοδευτική Συμμαχία για την Ελλάδα και Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, η πολιτική κίνηση «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον Σπύρο Λυκούδη εξαπέλυσε επίθεση κατά του επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάση Θεοχαρόπουλο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το πραγματικό κίνητρο της συμμετοχής της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Νέα Αρχή... δεν ήταν άλλο από την επιδίωξη, μέσα από ένα γενικότερο πολιτικό "θόρυβο", της πολιτικής επιβίωσης του σχήματος και στελεχών του». 
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, οι «ΜΕΤΑρρυθμιστές» υποστήριξαν επίσης ότι «η τελευταία προσχώρηση στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακόμα δυσάρεστο θέαμα πολιτικής συναλλαγής που επιδιώκεται να συγκαλυφθεί με διάφορες μακροσκελείς "αποφάσεις" και δήθεν "προγραμματικές" συμφωνίες που απλώς οδηγούν σε μειδιάματα».

Επίσης, εξέφρασαν τη «λύπη» τους «για αυτή την πρακτική που δεν τιμά την αξιακή παράδοση της Ανανεωτικής Αριστεράς. Δυστυχώς αυτά είναι σημεία των καιρών». 
Απαντώντας η ΔΗΜ.ΑΡ. υπενθύμισε την πορεία του Σπύρου Λυκούδη (από τον Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΚΙΝΑΛ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής) και τόνισε ότι «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια». 
Επίσης θύμισε ότι τον Φεβρουάριο «η δημόσια τοποθέτηση του Σπύρου Λυκούδη ήταν να κατέβει όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές», όμως τον Μάρτιο άλλαξαν γνώμη και ανακοίνωσαν ότι «δεν είναι τελικά στις προθέσεις τους η κάθοδος με τη Νέα Αρχή στις ευρωεκλογές».
Καταλήγοντας, η ΔΗΜ.ΑΡ. υπογράμμισε ότι η ίδια «αποφάσισε προγραμματική συνεργασία στον χώρο της Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας στο πλαίσιο της Προοδευτικής Συμμαχίας» και τόνισε ότι «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πολιτικών επιλογών του και θα κριθεί από τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου