ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η ανάληψη ευθύνης από το Λαφαζάνη

Δε συμφωνώ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που παίρνει "πλήρως και ακέραιη την ευθύνη " για τα εκλογικά αποτελέσματα της ΛΑΕ/Κόμματος Πειρατών : Γιατί οποιαδήποτε "αρχηγική σχέση" είναι αδύνατο να φέρει την ευθύνη μιας ήττας, σ' αυτό το  συνολικό βαθμό. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι αυτού του σχήματος έφεραν κάποια  ευθύνη με πράξεις ή παραλείψεις - οι υπόλοιποι, οι μη υπαίτιοι, θα βρεθούν με τον καιρό....
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τα άλλα θαυμάσιος άνθρωπος,  μεταχειρίζεται μια αστική έννοια  περί ευθύνης που όμως δεν αντιστοιχεί στα πράγματα. Όλοι εμείς που στοιχηθήκαμε με τη ΛΑΕ μετά το ιστορικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού τον Ιούλιο του 2015, του χρωστάμε πολλά .  Επίσης χρωστάμε πολλά σ' αυτούς που τίμησαν το λόγο τους και εκφώνησαν ένα ουσιαστικό ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ. Αντίθετα εκείνοι που εμφανιζόμενοι ως πατριώτες τα μάσαγαν και έπαιζαν το παιχνίδι τους,  δεν δικαιούνται να   κρίνουν  τον Λαφαζάνη και τους λοιπούς τώρα . Ας το βουλώσουν λοιπόν, πριν αρχίσουμε να μιλάμε εμείς.

Η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στις πρόσφατες εκλογές προσδιορίστηκε κατά κύριο λόγο από την απαξίωση της Αριστεράς- και εννοώ στο σύνολό της. Η προδοσία του Ιουλίου 2015 έπαιξε καθοριστικό ρόλο, από κει και πέρα ρόλο έπαιξε και η αυτιστική κατάσταση που χαρακτήριζε  σχήματα όπως το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η Αριστερά στο σύνολό της , βρέθηκε να είναι πτωχευμένη, βαλλόμενη από την νεοφιλελεύθερη τάξη πραγμάτων, ανίκανη να ορθώσει έναν αποτελεσματικό  εναλλακτικό λόγο για τα τρέχοντα προβλήματα. Αντίθετα οι δυνάμεις που δεν αυτοπροσδιορίσθηκαν ως αριστερές - Ζωή, Μητρόπουλος, Βαρουφάκης - είχαν μεγαλύτερη απήχηση.
Έχει έλθει η  ώρα  για τους πικρούς λεπτομερειακούς  απολογισμούς - που όμως, όπως διεξάγονται δεν προσθέτουν και πολλά πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, θα τους παρακολουθήσουμε από τις στήλες της ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ.

Γιάννης Σχίζας

Στους φίλους που παρακολουθούν το ιστολόγιο τους προτείνω να εξετάσουν  τις εξής αναρτήσεις :

Για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα ΣΥΡΙΖΑ




Μέτωπο κάνεις με τους άλλους




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου