ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Γερμανικό «όχι» για τις αποζημιώσεις πριν την επίσκεψη Μέρκελ

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ  

Τη συζήτηση σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις επιχείρησε να «κλείσει» άμεσα το Βερολίνο, λίγες ημέρες πριν από την έλευση της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. 
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Μαρτίνα Φιτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το θέμα θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα, ήταν λιτή και κατηγορηματική:
«Τα θέματα γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», είπε η Μ. Φιτς. 
Η Μέρκελ θα είναι στην Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου και θα έχει συναντήσεις -μεταξύ άλλων- με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι αμφότεροι επαναφέρουν κατά καιρούς στο προσκήνιο της επικαιρότητας, το θέμα των αποζημιώσεων.
Σύμφωνα, πάντως, με την εκπρόσωπο της καγκελαρίας, στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Τσίπρα θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα. 
Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Μ. Φιτς επανάλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση επιδοκιμάζει «ρητά» τη συμφωνία αυτή, που μπορεί να συμβάλει στον τερματισμό της διένεξης μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου