ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ




Σε βάθος ενήμερος ακόμη και για λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων αλλά και αδιαπραγμάτευτα υποστηρικτής της άμεσης και δια ζώσης εμπλοκής των μονίμων μελών του Σ.Α σε μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο εμφανίστηκε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρόσφατη συνάντηση με τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.    



Μάλιστα έφερε παραδείγματα διεθνών διενέξεων που επιλύθηκαν μόνο μετά από άμεση παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ως εκ τούτου η Ρωσία αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να πεισθεί όχι μόνο ο Γ.Γ, αλλά κυρίως ο μονίμως επιφυλακτικός ΑμερικανοΒρετανικός παράγοντας . 



Διαβεβαίωση έδωσε και για το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο), λέγοντας ότι η Ρωσία θα αποκρούσει οποιαδήποτε σκέψη για μείωση του αριθμού της.

Από την άλλη πλευρά  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε  ότι η Λευκωσία τάσσεται αναφανδόν υπέρ της άρσης των Ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας.




Σε σχέση δε με την μερική κηλίδα που δημιουργήθηκε εσχάτως λόγω του διαφεύγοντα τη σύλληψη για μυθική κλοπή από την Gazprom, Ρώσου μεγιστάνα, με Βρετανική υπηκοότητα, Μπιλ Μπρόουτερ, ο κύριος Πούτιν έστειλε έμμεσα μηνύματα.

    

«Καταλαβαίνουμε απόλυτα το νομικό σας πλαίσιο. Προσβλέπουμε ωστόσο ότι σύντομα θα υπάρξει μια τέτοια απόφαση που θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε», δήλωσε. 



Ενδιαφέρον επέδειξε και στα θέματα της Κυπριακής ΑΟΖ λέγοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και η Ρωσία προσβλέπει σε εμπλοκή της σε θέματα υποδομών, αναλόγως των αποτελεσμάτων των εξερευνήσεων.



Η Ρωσική αντιπροσωπεία υπέμνησε επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάγκη για στρατιωτικο-τεχνολογική συνεργασία και όπως πληροφορείται το SIGMALIVE  δεν αποκλείεται τους αμέσως επόμενους μήνες να προωθηθούν συνεργασίες ενίσχυσης του αξιόμαχου της Ε.Φ (Eθνική Φρουρά)αν όχι με νέα συστήματα, με την αναβάθμιση υφιστάμενων τα οποία είναι Ρωσικής προελεύσεως.

 ΠΗΓΗ  SIGMALIVE 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου