ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

«Όχι» συνταξιούχων στο «κουρελόχαρτο» Κατρούγκαλου

 
του Μιχαήλ Άγγελου Κωνσταντόπουλου
Με μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά άρχισε η παναττική κινητοποίηση, που πραγματοποιούν σήμερα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.
Η μεγάλη διαμαρτυρία συνεχίστηκε με πορεία στο υπουργείο Εργασίας .
Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως: «Εδώ εδώ κάθε μέρα εδώ, ελάτε εσείς να ζήσετε με 400 ευρώ», «κάτω τα χέρια από τις συντάξεις» και «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση»
Συνταξιούχοι χαρακτήρισαν «κουρελόχαρτο» τις επιστολές του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις έβαλαν σε αυτοσχέδια πυρά έξω από το υπουργείο.
«Όπως μας έκαψαν τις ζωές, έτσι καίμε συμβολικά τις επιστολές του Κατρούγκαλου», τόνισαν. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε το εξής:
Όλοι οι συνταξιούχοι σήμερα υποφέρουν και τα δικαίωματά τους κατακρημνίζονται για να πληρώνονται τραπεζίτες και αφεντικά. Η σημερινή κυβέρνηση ξεπερνάει τις προηγούμενες, όταν λέει ότι δεν υπήρξαν περικοπές στις συντάξεις. Η επιστολή Κατρούγκαλου είναι επαίσχυντη γι αυτό την επιστρέψαμε.
Αυτοσχέδια πυρά έξω από το υπουργείο Εργασίας ς
«Εσείς τα φάγατε, εσείς να τα πληρώσετε» έγραφε μία πικέτα που φορούσε διαδηλωτής. .
Θυμίζουμε ότι την Τρίτη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας στο οποίο επέστρεψαν τις επιστολές, που έλαβαν από αυτό, ως απαράδεκτες.
Ο κ. Κουμπούρης είχε τονίσει ότι οι απώλειες που έχουν υποστεί μόνο στις επικουρικές φθάνουν μέχρι και το 82%, ενώ στις κύριες το 45%. 
 Φωτο : Μ.Α. Κωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου