ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Κριτική αποτίμηση της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ



Γράφουν οι Λουκάς Αξελός και Βασίλης Ασημακόπουλος:

            Με την επιστολή αυτή σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η προσπάθεια που ξεκινήσαμε για ένα αφιέρωμα κριτικής αποτίμησης της όλης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ.
            Έχοντας τυπωμένο ανά χείρας το όλον εγχείρημα θέλουμε, χωρίς λόγια περιττά, να επισημάνουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.
            Πρώτον, γιατί τα σχεδιασθέντα επετεύχθησαν πλήρως και στον αυστηρά καθορισμένο χρόνο, γεγονός ασύνηθες στα καθ’ ημάς
            Δεύτερον, γιατί στο εγχείρημα αυτό ανταποκρίθηκαν, πλην ελαχίστων, όλοι οι προσκληθέντες, με κείμενα κριτικού στοχασμού που – κατά την γνώμη μας – φωτίζουν σε ικανοποιητικό βαθμό, πλείστες όσες «σκοτεινές πλευρές» του φαινομένου ΣΥΡΙΖΑ και δη από ποικίλες και διαφορετικές πτυχές, γεγονός που δίνει την δυνατότητα για σφαιρικότερη αποτίμηση της πορείας και κατάληξης των πραγμάτων.
            Στο Αφιέρωμα πλην των επιμελητών Λ. Αξελού και Β. Ασημακόπουλου, συμμετείχαν οι : Α. Αποστολόπουλος, Λ. Βάσσης, Δ. Δεληολάνης, Α. Καρίτζης, Σ. Λυγερός, Γ. Μαυρής, Γ. Μηλιός, Α. Μητρόπουλος, Δ. Μπελαντής, Β. Ξυδιάς, Γ. Παπαϊωάννου, Ε. Πορτάλιου, Σ. Σακοράφα, Γ. Σχίζας και Γ. Τόλιος, τους οποίους τα «Τετράδια» ευχαριστούν όχι μόνο για την συμμετοχή τους, αλλά και το πνεύμα συνεργασίας και την συμβολή τους στο να συμπυκνώσουν την όλη τους επιχειρηματολογία σε λόγο πυκνό και λειτουργικά πολιτικό.
            Σχετικά με τα ζητήματα κυκλοφορίας, παρουσίασης και συζήτησης επί της θεματικής του περιοδικού σας ενημερώνουμε τα παρακάτω.

            Α) Θα παρακαλούσαμε για διευκόλυνσή μας, όσους/ες έχουν αρθρογραφήσει στο παρόν τεύχος να έρθουν από τα γραφεία μας Μαυρομιχάλη 39 και ώρες 11:00-15:00 (εκτός Σαββάτου) για να το παραλάβουν δωρεάν.
            Β) Χωρίς ακόμη να έχουμε οριστικοποιήσει τον τρόπο δημοσιοποίησης του εγχείρηματός μας, εξετάζουμε δύο ενδεχόμενα που το ένα δεν αποκλείει αναγκαστικά το άλλο.
            Ι) Να κάνουμε μια δημόσια εκδήλωση παρουσίασης του τεύχους και
            ΙΙ) Να οργανώσουμε μιαν ημερίδα ή διημερίδα με βάση το Αφιέρωμα και ομιλητές-εισηγητές τους αρθρογράφους του τεύχους. Εξετάζεται η ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων ομιλητών υπό την μορφή του παρεμβαίνοντος κλπ με συνυπολογισμό – πάντα – των χρονικών ορίων, έτσι που ο διάλογος να πάρει έναν πιο ευρύ χαρακτήρα.
            Το εγχείρημα της ημερίδας ή διημερίδας θα μπορούσε κατά την γνώμη μας, να πάρει οργανωτικά έναν ευρύτερο χαρακτήρα. Με δεδομένη την υπάρχουσα θεματική και τους συμμετέχοντες σε αυτήν, να μην οργανωθεί μόνο από τα «Τετράδια», αλλά από κοινού και με άλλους πολιτικούς κύκλους, που παρά τις διακριτές μεταξύ τους διαφορές, αντιστέκονται στον ευτελισμό της πολιτικής ζωής και την κατεδάφιση των αξιακών τόπων της Αριστεράς, που ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά επιφέρει. Από πλευράς μας φρονούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα αποκτούσε περισσότερο εύρος με την συμμετοχή λ.χ. της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς», του «ΜΑΧΩΜΕ», του περιοδικού «Θέσεις» και των ιστότοπων Oikoniki και Oikologein.
            Ο πρώτος κύκλος έκλεισε με συγκεκριμένη την πρόθεση όσων συμμετείχαν (που είναι, προφανώς, μέρος του όλου) να καταθέσουν την άποψή τους για το πώς φτάσαμε έως εδώ. Καιρός να συζητήσουμε σοβαρά πώς το βλέπουμε από εδώ και πέρα υποβάλλοντας σε γόνιμη κριτική τα διατυπωθέντα επιχειρήματα.


          
         


           










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου