ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σοβαρές καταγγελίες των οκτώ Τούρκων για την απόρριψη των αιτημάτων ασύλου


Σοβαρές καταγγελίες των οκτώ Τούρκων για την απόρριψη των αιτημάτων ασύλου: Μας πίεζαν να...
Κοινή δήλωση με την οποία κάνουν λόγο για αποφάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου, που «δεν έχουν ληφθεί βάσει των επιταγών του διεθνούς και κοινοτικού δικαίου, αλλά καθοδηγήθηκαν από διμερείς πολιτικές ενέργειες» εξέδωσαν σήμερα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα.
«Ήρθαμε στην Ελλάδα για να γλυτώσουμε τις ζωές μας και δεν επιθυμούμε να γίνουμε εργαλεία εξωτερικής πολιτικής και διμερών συμφωνιών», σημειώνουν στη δήλωσή τους. Σύμφωνα με τους Τούρκους στρατιωτικούς «δεν υπάρχει αίτημα έκδοσής μας στην Ελλάδα από τις 26 Αυγούστου 2016» και προσθέτουν στη συνέχεια: «Δεν έχουμε κατονομαστεί ως "τρομοκράτες" ούτε καν στη χώρα μας, εν τούτοις θεωρούμαστε "τρομοκράτες" από μία ελληνική κρατική υπηρεσία, που μας αποκλείει από τη διεθνή προστασία».
Τέλος, στη δήλωσή τους καταγγέλλουν ότι «δεχτήκαμε πιέσεις από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου να απολύσουμε τη δικηγόρο μας».
Σχετικά με τις παραπάνω καταγγελίες η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρία Σταυροπούλου, απαντά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Εφόσον οι αιτούντες έχουν στοιχεία για όσα επικαλούνται εναντίον της Υπηρεσίας, τους παρακαλούμε να τα καταθέσουν» και συμπληρώνει: «Όσο για το περιεχόμενο της απόφασης, έχουν δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγή».
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί επιδόθηκαν αποφάσεις απόρριψης των αιτημάτων ασύλου για τέσσερις από τους οκτώ στρατιωτικούς, ενώ αρνητικές ήταν και οι αποφάσεις στα αιτήματα συνέχισης της διαδικασίας για άλλους δύο, των οποίων οι υποθέσεις έχουν τεθεί στο αρχείο.
Στις 21 Σεπτεμβρίου είχε εκδοθεί αρνητική απόφαση σε πρώτο βαθμό επί του αιτήματος ασύλου για άλλον ένα από τους οκτώ Τούρκους, ενώ εκκρεμεί να εκδοθεί πρωτοβάθμια απόφαση για τον όγδοο στρατιωτικό.
ΠΗΓΗ NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου