ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Χατζηθεοδοσίου-Κορκίδης : Κοινή μάχη για την υπεράσπιση της επιχειρηματικότητας

 

".....Το κύριο για εμάς είναι να μην υπάρξει αφελληνισμός των επιχειρήσεων"

 

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία η οποία αγωνίζεται για βγει από την κρίση και με την αγωνία των επιχειρηματιών στο κατακόρυφο, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, συνέπεσαν σε κοινές θέσεις για την υπεράσπιση της επιχειρηματικότητας αλλά και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας.


Στην εκδήλωση SUPER MARKET FORUM 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα, οι δύο πρόεδροι άσκησαν σκληρή κριτική, τόσο στις ασκούμενες πολιτικές από τη σημερινή κυβέρνηση, όσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ιδίως στη φορολογία και στη χρηματοδότηση. Κοινός τόπος, να αλλάξουν οι πολιτικές αφαίμαξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να επανεκκινήσει η οικονομία.


Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε τις σοβαρές επιπτώσεις των μέτρων στην ελληνική οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, στο εμπόριο, καθώς και τα νέα βάρη από τη φορολογία και το ασφαλιστικό, κατέδειξε προς τους πολιτικούς ότι για να βγούμε από την κρίση απαιτείται πολιτική ομαλότητα και προϋπόθεση γι αυτό είναι η εθνική συνεννόηση του πολιτικού κόσμου, πάνω σε ένα σχέδιο επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη. 


Ο κ. Κορκίδης ανέφερε τα στοιχεία που δείχνουν τη συνεχή συρρίκνωση του εμπορίου από τις πολιτικές αφαίμαξης των επιχειρήσεων. «Φτάσαμε σε ένα σημείο το κράτος να έχει «συνεταιράκια» εμάς και μάλιστα με ένα ποσοστό 65-35»! Όπως τόνισε, δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί επιχειρηματικότητα με αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα να έχουμε διαρκή επιδείνωση. Αν συνεχιστεί έτσι, οι μικρές επιχειρήσεις θα χαθούν και οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις θα εξαγοραστούν. Μετά από τρία μνημόνια τα μηνύματα εξακολουθούν να είναι απαισιόδοξα. Το κύριο για εμάς είναι να μην υπάρξει αφελληνισμός των επιχειρήσεων. Ωστόσο, αγωνιζόμαστε και θα δώσουμε αισιόδοξοι τη μάχη αναδιάρθρωσης και διάσωσης του ελληνικού εμπορίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου