ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Κωνσταντοπούλου : Κάλεσμα για μαζική αντίδραση στα νέα μέτρα....

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου   παρακάμπτει τον ατελέσφορο "Λεγκαλισμό" και προτείνει νέες αντιπολιτευτικές - αντιμνημονιακές πολιτικές  λέγοντας ότι
«είναι ώρα αφύπνισης, αποτίμησης και πράξης αντίστασης και ανυπακοής σε κάθε μνημονιακό μέτρο. Γιατί η δημοκρατία δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη που εναπόκειται στον πατριωτισμό μας και όχι στην έγκριση του eurogroup και των θεσμών».
«Πριν έξι χρόνια», είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, «το μνημόνιο ξεκίνησε θέτοντας την ανταγωνιστικότητα πάνω από την Δημοκρατία. Σήμερα φτάσαμε στην μεταμόρφωση του πολιτεύματος «σε αυτόματο πιλότο καταστολής ελευθεριών και επιβολής μέτρων. Ακόμα και προληπτικών, προκειμένου να επανέλθει ο προϋπολογισμός σε ορθή πορεία».
Η  Κωνσταντοπούλου διάβασε μέρος του κειμένου της συμφωνίας, το οποίο χαρακτήρισε «οργουελικό», και  δήλωσε ότι δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυτό το κείμενο, ενώ «το ίδιο μας προκαλεί να αντιδράσουμε όταν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν μέτρα που μπορούν να παρεμποδιστούν».
Η  πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενη στο σκοπό ίδρυσης του Κινήματος «ΠΛ.ΕΛ.» είπε ότι με σήμα το καραβάκι «άνοιξε τα πανιά για να μας απελευθερώσει από τα μνημονιακά δεσμά» και είναι ανοιχτή σε κάθε κινηματική συνεργασία για τον κοινό αυτό σκοπό. Η εκδήλωση με θέμα για την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή και τη δημοκρατική άμυνα διοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας» στον πολυχώρο «Αίτιον» με ομιλητές τον καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη και τον δικηγόρο Κώστα Ζηκογιάννη.
Ο Γιώργος Κασιμάτης αναφερόμενος στην «ΠΛ.ΕΛ.» επεσήμανε ότι η πλεύση για την ελευθερία δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση, αφού πρόκειται για την απελευθέρωση του λαού. Διευκρίνισε, δε, ότι δεν αγνοεί τις υποχρεώσεις της χώρας μας, αλλά «τις νόμιμες και όχι αυτές που δεν σέβονται τον πολιτισμό, ουσιώδη δικαιώματα, τις νέες γενιές και το μέλλον του λαού μας.
Χαρακτήρισε μάλιστα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «σύγχρονο Οδυσσέα» που θα σκοτώσει τους μνηστήρες, οι οποίοι διαλύουν τη χώρα, προτείνοντας το σχηματισμό «μετώπου απελευθέρωσης από το παράνομο χρέος».
Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζηκογιάννης αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα στη χώρα. «Σε συνδυασμό με το φορολογικό», πρόσθεσε, «καθιστά την πολιτική ανυπακοή επιτακτική ανάγκη», αφού σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν θα δύνανται να ανταποκριθούν και η φοροδοσία θα υπερβαίνει το σύνολο του εισοδήματος των.
Εκτίμησε, εξάλλου, ότι όλα αυτά πρέπει να ανατραπούν και ότι σύντομα θα υπάρξει νομική αντίδραση, η οποία «θα καταστεί περισσότερο αποτελεσματική, εάν προέρχεται από συλλογικούς φορείς τους οποίους η «ΠΛ.ΕΛ.» θα στηρίξει ανεπιφύλακτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου