ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Θέσεις της ΕΔΕΚ για τις κυπριακές εκλογές της 22ας Μαϊου
Τις θέσεις της ΕΔΕΚ  παρουσίασε  ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος σε συνέντευξή του από το μώλο Λεμεσού στο SigmaLive.

Ο κ. Σιζόπουλος τονίζει ότι σε αυτές τις εκλογές η ΕΔΕΚ περισσότερο από όλα κοιτάζει το Κυπριακό και τη μορφή λύσης που θα έρθει, η οποία  πρέπει να διασφαλίζει τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Την ίδια στιγμή το κόμμα κάνει προσπάθεια για το πώς μπορεί η πολιτεία να διαχειριστεί τα προβλήματα της κοινωνίας.

Σχετικά με την δημοσίευση από πλευράς του των πρακτικών για το Κυπριακό όπως αυτά διατυπώθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Σιζόπουλος υπογραμμίζει ότι αυτή δεν πλήττει την ενότητα του μετώπου απέναντι στον κατακτητή, καθώς δεδομένου ότι όλοι οι άλλοι γνωρίζουν, ο κυρίαρχος λαός δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι. 


«Ο λαός που θα αποδεχθεί αυτή τη μορφή λύσης, πρέπει να είναι ο μόνος που θα παραμείνει στην άγνοια και στην παραπληροφόρηση; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί δεν αντέδρασε όταν στο παρελθόν  ο Τουρκοκύπριος ηγέτης  Άιντα  ανακοίνωσε τι συμφώνησαν, είτε για το Συνταγματικό Δικαστήριο, είτε για το περιουσιακό;». 

Σχετικά με τα σκάνδαλα τα οποία έχει κατά καιρούς καταγγείλει, επαναλαμβάνει ότι τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του σχετικά με προνομιούχα δάνεια που λάμβαναν διευθυντικά στελέχη συγκεκριμένης τράπεζας ή και άλλες υποθέσεις, δεν δέχτηκαν να τα παραλάβουν και να τα εξετάσουν ούτε οι κρατικοί λειτουργοί, ούτε τα ΜΜΕ. :  
«Τα έχω πει τόσο δημόσια, όσο και στον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα».

Τέλος, σχετικά με  τις βουλευτικές εκλογές, επισημαίνει ότι «ένα καλό εκλογικό ποσοστό θα αποτελέσει το βάθρο πάνω στο οποίο το κόμμα μπορεί να στηριχθεί για να προωθήσει μια νέα αντίληψη πολιτικής». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου