ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

H πανελλαδική αποχή των δικηγόρων και η κυρία Κεραμέως...





Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια συνεχίζεται μέχρι της 7 Μαϊου, οι δίκες δεν γίνονται, οι υποθέσεις μετακυλίονται στο μέλλον, όμως αυτή η σχέση «ιμάντα μεταβίβασης» διαφεύγει της κυρίας Νίκης Κεραμέως, βουλευτίνας της Νέας Δημοκρατίας, που ασχολείται  με το ελληνικό δικαιοδοτικό σύστημα …..Λέει η κ. Κεραμέως : Η σωρεία καταδικών, πάνω από 400, του ελληνικού κράτους από το δικαστήριο του Στρασβούργου αποδεικνύουν ότι δυστυχώς στη χώρα μας οι πολίτες δεν μπορούν να απολαύουν του δικαιώματος της δίκαιης δίκης. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η χώρα μας κατατάσσεται πλέον στην 155η θέση των χωρών που καθυστερούν να εκδικάσουν τις υποθέσεις, με μέσο χρόνο απόδοσης δικαιοσύνης που φθάνει κατά υπόθεση τις 1.580 ημέρες, δηλαδή 4,3 χρόνια ή 51,6 μήνες.


Η ίδια όμως, δεν έχει να πει λέξη για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο,  που  έχει εισαχθεί στη Βουλή και που καταργεί την δικηγορία μέσω της γνωστής πρακτικής της δήμευσης της περιουσίας !
Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενημερώθηκε αναλυτικά και εξέτασε σε βάθος τις προτεινόμενες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής.
Εκτιμά ότι το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο και οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των δικηγόρων,
απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Βασ. Αλεξανδρή, προκειται για αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, όπως καταγράφηκε και στην πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ειδικότερα αναφέρθηκε:
1. Στην έλλειψη αναλογιστικών μελετών την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το δικηγορικό σώμα.
2. Στην ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του, και
3. Στη διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου