ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

ΛΑΒΡΟΦ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.Η Τουρκία πήρε το όνομα του «επιτήδειου ουδέτερου», δεδομένου ότι άσκησε επί μακρόν μια πολιτική χωρίς  αρχές, με αποκλειστικό γνώμονα τα βραχυπρόθεσμα  συμφέροντά της. Παραδείγματος χάρη η συμπεριφορά της στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου έσπευσε στο τέλος του (23.2.1945)και ενώ ήταν απολύτως σαφής η έκβασή του , να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας για να συμμετάσχει στη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης !  Παραδείγματος χάρη η επονείδιστη πράξη της υπερφορολόγησης και ουσιαστικά κατάσχεσης των περιουσιών των μειονοτικών της Τουρκίας(Ελλήνων, Ισραηλιτών και Εβραίων) το 1942, όταν η έκβαση του πολέμου ήταν μάλλον υπέρ των Γερμανών, και στη συνέχεια η άρση των εξοριών (αλλά όχι και του πλιάτσικου !) το 1943, μετά τις συμμαχικές νίκες στο Ελ Αλαμέϊν και στη Β. Αφρική.
Εδώ και ένα τέταρτο αιώνα, μαζί με άλλους συναγωνιστές, έχω κι εγώ αναφερθεί στο αυτοκρατορικό όνειρο της Τουρκίας, στη «Μεγάλη Ιδέα» που διακατέχει τα ηγετικά στρώματα αυτής της χώρας, σε («προοδευτικά») ώτα μη ακουόντων…
Σήμερα όμως η επεκτατική και  ιμπεριαλιστική πολιτική της Τουρκίας βγάζει μάτια, μπορεί δε να μην γίνεται αντιληπτή μόνο από αυτούς που δεν θέλουν να την αντιληφθούν, γιατί έχουν εμμονές ή μικροσυμφέροντα. Δηλωτικά αυτής της πολιτικής είναι η στάση της Τουρκίας στην υπόθεση Νγκόρνο Καραμπάχ, όπου διεξάγει "πόλεμο δι αντιπροσώπου" (Αζέροι) εναντίον των Αρμενίων.
Σχετικά συνέντευξη Αρμένιου Πρέσβη στο in.gr
Εν τω μεταξύ νέο διπλωματικό επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διέρρευσε φωτογραφία που απεικονίζει τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με φόντο το Όρος Αραράτ, το οποίο ανήκει στην Τουρκία.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η διαρροή της φωτογραφίας έγινε μετά τις δηλώσεις Σ.Λαβρόφ, στις οποίες τόνισε ότι η Τουρκία καλεί σε πόλεμο με σαφέστατο υπονοούμενο ότι θα χάσει εδάφη!  
Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν έχουν ζητήσει εξηγήσεις για το επεισόδιο αυτό αλλά ήδη υπάρχει υστερία στα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με το τι ετοιμάζει η Μόσχα.  
Να υπενθυμίσουμε ότι το Όρος Αραράτ περιλαμβάνεται στη Συνθήκη του Καρς, με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε "χαρίσει" στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της αλλά πλέον η Μόσχα εμφανίζεται διατεθειμένη να την καταγγείλει (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)  
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αρμενία ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, βρέθηκε στο αεροδρόμιο Zvartnots και τράβηξε φωτογραφία με το όρος Αραράτ.  
Στις φωτογραφίες αυτές έδωσε αυξημένη δημοσιότητα η ίδια η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, η οποία τις δημοσίευσε στην σελίδα της στο Facebook. Μπορείτε να τις δείτες πατώντας ΕΔΩ.  
"Το Αραράτ ήταν απλώς γοητευτικό με την ομορφιά του. Ο Λαβρόφ δεν μπόρεσε να αντισταθεί φωτογραφίζοντάς το" έγραψε η Μ.Ζαχάροβα..."δουλεύοντας" την Άγκυρα.  
Σε σχόλιο που έγινε η Μ.Ζαχάροβα απάντησε:  
"Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Σε απάντηση της διαμαρτυρίας της τουρκικής κυβέρνησης ότι στο έμβλημα της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αρμενίας απεικονίζεται το όρος Αραράτ το οποίο δεν αποτελεί τμήμα της, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της ΕΣΣΔ Chicherin απάντησε:  
"Στην τουρκική σημαία απεικονίζεται η ημισέληνος αλλά το φεγγάρι δεν είναι τμήμα της Τουρκίας..."  
Η Μ.Ζαχάροβα τόνισε ότι ο Σ.Λαβρόφ σπάνια βγάζει φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μπόρεσε να...αντισταθεί και έβγαλε φωτογραφία!  
Χαρακτηριστικό είναι ότι η φωτογραφία με το Βουνό Αραράτ τραβήχτηκε μετά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Σ.Λαβρόφ στο Γερεβάν.  
Στη συνέντευξη αυτή ο Σ.Λαβρόφ κατήγγειλε την Τουρκία ότι δεν λειτουργεί εποικοδομητικά στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τόνισε πως η Άγκυρα καλεί σε πόλεμο αντί σε ειρήνη!  
"Οι δηλώσεις αυτές από τους ηγέτες της Τουρκίας είναι εντελώς απαράδεκες για ένα πολύ απλό λόγο, καλούν σε πόλεμο και όχι σε ειρήνη" τόνισε.  
"Δυστυχώς αυτές οι ιδιορρυθμίες της τωρινής τουρκικής ηγεσίας είναι συχνές" πρόσθεσε ο Σ.Λαβρόφ.  
Κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Γερεβάν, ο Lavrov κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο «Tsitsernakaberd» των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ έγραψε και το όνομά του στο βιβλίο των επισκεπτών.  
«Σας ευχαριστώ που κρατάτε ζωντανή την μνήμη και κάνετε το παν ώστε η τραγωδία που έζησε ο λαός της Αρμενίας να μην λησμονηθεί. Είναι αναγκαίο να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο»δήλωσε ο Σ.Λαβρόφ.
Βασική Πηγή: pronews.gr, Βασίλης Καπούλας
Κυριακή 24 Απριλίου 201

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου