ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Γιατί οι "53" δεν θα γίνουν ποτέ Λαφαζάνης....

Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ*
"...... αποτελούν την «αριστερή συνείδηση» της κυβέρνησης αλλά πέραν τούτου ουδέν...."

Οι «53» που δεν είναι πενηντατρεις αριθμητικά αλλά καμιά δεκαριά, διαδέχθηκαν ως εσωκομματικό σκιάχτρο, κατά πολλούς, την πάλαι ποτέ Αριστερή Πλατφόρμα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σωστά; Κι όμως , εντελώς  λάθος. Η ομάδα των επονομαζόμενων «53», στάθηκε την πιο κρίσιμη στιγμή στην εσωκομματική ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Τότε που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή πτέρυγα φώναζε για την ανάγκη διεξαγωγής του συνεδρίουπριν από την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η ομάδα των 53, «καθάρισε» για λογαριασμό του Αλέξη, το εσωκομματικό «παιχνίδι» βάζοντας πλάτη στην της ηγεσίας βούληση για μετάθεση του συριζαικού συνεδρίου όταν όλα θα είχαν πλέον τελειώσει. Ήτοι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταμορφωνόταν και με τη βούλα πλέον, από αντιμνημονιακός «λύκος», σε «μνημονιακό» αρνί.

Κύλησε έκτοτε πολύ νερό στο εσωκομματικό αυλάκι. Η διάσπαση πήρε σάρκα και οστά διότι οι λαφαζανικοί μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και χτύπησαν με κρότο πίσω τους την πόρτα της Κουμουνδούρου.

Ακολούθησαν οι εκλογές, το ανάθεμα των οποίων η Κουμουνδούρου έριξε στους λαφαζανικούς αλλά ως αποκαλύπτεται πλέον σήμερα, τις επεδίωξαν μεθοδικά και στοχευμένα: Ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ξεπλυθεί δια της εντολής του λαού, άρον άρον και πριν να προλάβει να καταλάβει το εκλογικό σώμα, τι φέσι της φόρεσε ο «σκληρός διαπραγματευτής» Αλέξης στο κεφάλι. Άλλωστε, αυτό απαντούν τρεις την ώρα τα κυβερνητικά στελέχη όταν καλούνται να απολογηθούν στην αντιπολίτευση για το τρίτο μνημόνιο: Ο λαός γνώριζε και μας ψήφισε, λένε.
Τω καιρώ εκείνω, τα εσωκομματικά τραύματα ήταν εντελώς νωπά και η καχυποψία μεταξύ των στελεχών που έμειναν, βρισκόταν στο ζενίθ. Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα προέκυπτε έπρεπε να είναι συμπαγής και παρά τω προέδρω. Κι εγένετο συμφωνία, καθαρή και ξάστερη ανάμεσα στα στελέχη που έτοιμα να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αλλά και το τρίτο μνημόνιο τους έπεφτε δύσπεπτο στην χώνεψη: Όστις στη διαδρομή αποφασίσει πως δεν μπορεί ν ακολουθήσει την υλοποίηση των μέτρων που ψηφίσαμε, παραιτείται, παραδίδει την έδρα και η ανέφελη κυβερνητική ζωή, συνεχίζεται. Το αυτό έπραξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκ των «53» τότε, δείχνοντας τον δρόμο στον επόμενο.
Η συμφωνία τούτη είναι σε πλήρη ισχύ. Με «ελεγχόμενες εντάσεις» . Και ούτε προτίθενται.
*Πηγή: Εφημερίδα ''Κεφάλαιο'' του Σαββάτου 2 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου