ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

«Kαλοί αποικιοκράτες»...




Aπό "Σόλωνα Αντάρτη" και Γιούλη Χατζηχαραλάμπους
Κύπρος 

Επί τέλους οι μάσκες πέφτουν τόσο καθαρά και αποκαλύπτεται σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια η μικρότητα που καθοδηγεί τον Νίκο Αναστασιάδη. Είναι η αρρώστια του αποικιοκρατούμενου που θέλει να γίνει λόρδος. Είναι η αρρώστια του μικρού δικηγορίσκου που ορέγεται την περούκκα του στέμματος στο κεφάλι. Ο γέρος με τις ποδίνες και τα πόθκια που βρωμούσαν δεν του κάμνει ως πρόγονος. Ούτε η αρχαία του αξιοπρέπεια που τον κράτησε όρθιο μέσα στους αιώνες. Η κοτσιάκαρη που γεννούσε μέσα στα χωράφκια περήφανη δεν του κάμνει ως πρόγονη. Το διζωνικό όραμα είναι η προσπάθεια του να ξεμπερδέψει μια και καλή με όλους τούτους τους ενοχλητικούς που τόλμησαν άκουσον άκουσον να τα βάλουν με την "καλή αποικιοκρατία".
Ευχαριστώ Γιούλα. Τα λόγια σου πιο κάτω είναι μία εξαιρετική απεικόνιση της πραγματικότητας του λιμοκοντόρου που μας κυβερνά. Τα νύσια τζιαι τα δόντια του θείου Σάββα που του τα εβγάλαν ένα ένα οι "καλοί αποικιοκράτες" να του σταθούν στο λαιμό:
"Νίκος Αναστασιάδης: «Εμείς δεν είμαστε όπως την Ελλάδα, έχουμε άλλες νοοτροπίες. Περάσαμε από την αποικιοκρατία που μας άφησε καλά…».
Εννοώντας ίσως πως είμαστε πιο…. οργανωμένοι. Ψες στις ειδήσεις του Σίγμα. Τρελλάθηκα σας λέω. ΄Εψαξα να βρω τη συνέντευξή του να ξανακούσω καλά, μα δεν τη βρήκα. ΄Ηταν στο ξένο κανάλι CNBC νομίζω. Και απαντούσε για την έξοδο από το μνημόνιο, συγκρίνοντας με την Ελλάδα. Καλά τετραπέρατε πρόεδρε της Κ.Δ. όταν μετά τον πόλεμο του 1974 ο κόσμος έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και κατάφερε να ξαναστήσει την οικονομία, ήταν επειδή προερχόταν από την αποικιοκρατία; Εγώ θυμάμαι τις νεαρές Ασσιώτισσες, πρόσφυγες στο χωριό μου, να οδηγούν φορτηγά και τρακτέρ για να καλλιεργήσουν τρία μέτρα γης που τους παραχωρήθηκε και τις θαυμάζαμε!! ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ. ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ. Κι όχι επειδή αυτά μας τα δίδαξε η αποικιοκρατία. Και δεν φταίμε που οι δικές σας ανικανότητες, των κυβερνώντων, απραξίες και ασυδοσίες μας οδήγησαν στην οικονομική κατρακύλα. Πάντως είναι ενδιαφέροντα για την κυπριακή ιστοριογραφική παραγωγή, ακόμη και για το εθνικό μας πρόβλημα και τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, πως αντικρύζετε σήμερα την επαχθή αποικιοκρατία που καταδυνάστευε τις ζωές, τα όνειρα και το κοινωνικό και πολιτικό μέλλον των υπόδουλων λαών.
Γι αυτό «φοιτάτε και αποφοιτάτε» από τα Βρεττανικά και άλλα Διεθνή Ινστιτούτα που αλωνίζουν στην Κύπρο και πασκίζουν να διδάξουν εμάς τους άγριους και ημιπολίτιστους ιθαγενείς τον πολιτισμό της επανένωσης μέσω της ψυχολογίας; Θυμάμαι μάλιστα (νομίζω Νοέμβριο του 2012) τον Γερμανό διευθυντή του «Γκαίτε» στη Λευκωσία, να μας κάνει παρατήρηση γιατί γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940! Ο θάλαμος των αποικιακών βασανιστηρίων έχει αλλάξει μορφή, όργανα και σκοπό.
• Οι φωτογραφίες είναι από τα «καλά» που πήραμε από την αποικιοκρατία. Αντε ιθαγενείς, και κοντεύουν η 25η Μαρτίου κι η 1η του Απρίλη….."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου