ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Τουρκική στρεψοδικία….






Εδώ και ένα τέταρτο αιώνα μιλάγαμε για το «αυτοκρατορικό όνειρο της Τουρκίας», κι αυτό αρκούσε για να μας χαρακτηρίζουν «τουρκοφάγους» και εθνικιστές…Τώρα που η Τουρκία παίζει το ρόλο του πλουσίου συγγενούς της ΕΕ  οι κκ «προοδευτικοί»  ποιούνται τη νύσσα και ξεχνούν ό,τι εκστόμιζαν ελαφρά τη καρδία.... Κι από κοντά έρχονται διάφοροι «επιτήδειοι ουδέτεροι», λαλίστατοι επί παντός  επιστητού, που επίσης καμώνονται τον άσχετο….
Στις ημέρες μας η Τουρκία είναι παράγων αναταραχής και καταστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων – π.χ. του Κουρδικού λαού. Και το έργο αυτό το προωθεί άλλοτε ένοπλα και άλλοτε προπαγανδιστικά, με την πολιτική  στρεψοδικία. Τελευταίο κατόρθωμά της είναι η δήλωση του  υπουργού  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων  Βολκάν Μποζκίρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV,για το ότι η  Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στο «καπρίτσιο» της Κύπρου να τορπιλίσει την συμφωνία με την Τουρκία. «Όταν έχει γίνει ένα βήμα προς μία λύση, όταν έχει επιτευχθεί συμφωνία επί ενός πακέτου, δεν πρέπει να επιτραπεί να καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα από το καπρίτσιο ενός κράτους μέλους της ΕΕ», δήλωσε ο Μποζκίρ αναφερόμενος στο σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της 17ης και 18ης Μαρτίου.

Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης, έδειξε ότι κατά καιρούς (και προ του επόμενου λήθαργου) συνέρχεται μπροστά στην προοπτική της μετατροπής του σε επαρχιακό Νομάρχη του καθεστώτος της Άγκυρας.

Οπότε σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες  η Τουρκία εμμένει στην πρόταση της για άνοιγμα  ενταξιακών κεφαλαίων, ο  Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τις δικές της θέσεις».

«Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της 'Αγκυρας και γενικότερα από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν κεφάλαια»,τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου