ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ο Κύπριος Οικολόγος τα ψέλνει στον Μουσταφά Ακιντζί




Oι τελευταίες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί μας γεμίζουν με απογοήτευση και προβληματισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης μετά την περιοδεία του στην οδό Λήδρας με γυναίκες υποψήφιες για τις βουλευτικές εκλογές έκανε λόγο για “αλαζονική στάση του κατοχικού ηγέτη απέναντι στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντομπρόβσκις”, λέγοντας ότι αυτή αποδεικνύει ότι η προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λειτουργεί καταλυτικά για τους Τουρκοκύπριους και δεν περιορίζει τις απαιτήσεις της Τουρκίας. “Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται την Ευρωπαϊκή Ένωση από θέση ισχύος και απαιτούν από τους Ευρωπαίους να υποκύψουν στις δικές τους απαιτήσεις. Το περίφημο ευρωπαϊκό χαρτί με τον τρόπο που χρησιμοποιείται φαίνεται να αχρηστεύεται”, είπε.


Συνεχίζοντας, είπε ότι “όσον αφορά την επίθεση του κ. Ακιντζί κατά του Προέδρου Αναστασιάδη για το θέμα της Μόρφου την θεωρούμε εντελώς αδικαιολόγητη και απαράδεκτη” και πρόσθεσε ότι ο ΠτΔ σωστά θέτει θέμα για τα έργα που προωθούν οι Τουρκοκύπριοι στην περιοχή της Μόρφου και σε άλλες περιοχές, “τα οποία δημιουργούν τετελεσμένα που θα δυσκολέψουν την εφαρμογή της λύσης”.

Αφού, είπε ο κ. Περδίκης, ο κ. Ακιντζί -αλλά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - ισχυρίζονται ότι μπορούμε μέσα στο 2016 να ελπίζουμε σε λύση του Κυπριακού τότε ποια ανάγκη υπάρχει να προωθούνται τεράστια έργα που αλλάζουν τα δεδομένα επί του εδάφους;”. Τέλος, είπε ότι δεν ζήτησε  κανένας από τους Τουρκοκύπριους να σταματήσουν την ανάπτυξη - όπως αυτοί ζήτησαν να αναβάλουμε τις εκλογές- αρκεί να μην επηρεάζει τα δεδομένα του Κυπριακού και να δυσχεραίνει τη λύση του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου