ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η μαντήλα της κυρίας Μπαζιάνα και άλλες ιστορίες πολυπολιτιστικότητας



Η σύζυγος του Πρωθυπουργού φόρεσε μαντήλα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Ιράν : Μιας επίσκεψης που επακολούθησε αντίστοιχη    στο Ισραήλ, θυμίζοντας στον υποφαινόμενο ένα γνωμικό που μετέφερε σε  συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το 2013, ο Γιάννης Θεωνάς – νυν βουλευτής. Το γνωμικό  έλεγε : «ο Κομμουνιστής πρέπει  να πηγαίνει παντού, ΚΑΙ στην Εκκλησία ΚΑΙ στο μπουρδέλο…»

Τώρα, το ποιος είναι κομμουνιστής και ποια είναι η εκκλησία και ποιο το μπουρδέλο, είναι μια άλλη ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι η μαντήλα της πρωθυπουργικής συζύγου αποτέλεσε μια απαράδεκτη παραχώρηση σε ένα κοινωνικοπολιτικό σύστημα, που βασίζεται στη βίαιη καταστολή της γυναίκας, του ερωτισμού, της γυμνότητας, της σωματικής προσωπικότητας  των ανθρώπων. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν λίγο καιρό ψήφισε  το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων προσώπων, πιάστηκε να είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει  μια προσωπική – και θα έλεγα πολιτιστικώς απαράδεκτη – αξίωση.


Ίσως κάποιοι θα μπορούσαν να πούν ότι ο Τσίπρας  έπρεπε να μεταβεί σόλο στο Ιράν – και αυτό θα έλυνε εν μέρει το πρόβλημα. Όμως η Ιρανική πλευρά πρόβαλε  ακόμη και πρόσφατα, πολιτιστικά  επιθετικές αξιώσεις προς κάθε κατεύθυνση.  Όταν πριν λίγο καιρό ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ρουχανί βρέθηκε στην Ιταλία, οι Ιταλοί «επιμελητές» της επίσκεψης υποχρεώθηκαν να σκεπάσουν  με σεντόνια τα γυμνά αγάλματα, για να μην σοκαρισθεί ο Ρουχανί. Στη Γαλλία επίσης τέθηκε  παρεμφερές ζήτημα, διότι υπήρχε κρασί στο τραπέζι όπου θα παρατίθοταν επίσημο γεύμα. Εδώ όμως η γαλλική πλευρά έδειξε  χαρακτήρα, αρνήθηκε να αποβάλλει το κρασί από το οπτικό πεδίο του Ιρανού Προέδρου, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ματαίωση του γεύματος…

Από το 2007, με αφορμή τα Δανέζικα σκίτσα – τότε που Αριστεροί τινες ζητούσαν συμβιβασμό με το Ισλαμικό ήθος της λογοκρισίας και των απαγορεύσεων στην  έκφραση – κάποιοι υπερασπιζόμασταν τις αξίες της ελευθεριότητας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μακριά από κάθε μπακαλική της  εξουσίας….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου