ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Να υπερασπιστούμε τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση !


Tης ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ
Μόλις ένας μήνας έχει περάσει από τις εκλογές και η έκταση των συνεπειών του μνημονίου που ψήφισε η Κυβέρνηση Τσίπρα με τους συμμάχους της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) είναι εφιαλτική για την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Η τεράστια μείωση των συντάξεων, η αύξηση της φορολογίαςέμμεσης αλλά και άμεσης, τα κόκκινα δάνεια, η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αποτελούν απειλή ακόμα και για την στοιχειώδη επιβίωσητης μέσης Ελληνικής οικογένειας.
Ιδιαίτερα οι συντάξεις οι οποίες έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον κατά 50% με αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις οδηγούνται σε νέες περικοπές με αποτέλεσμα σχεδόν την εξαφάνισή τους.
Συγκεκριμένα:
A. Οι κύριες συντάξεις μειώθηκαν ήδη κατά 2% και οι επικουρικές κατά 6% λόγω της αύξησης της εισφοράς για την υγειονομική περίθαλψη που όμως τα χρήματα πηγαίνουν στη "μαύρη τρύπα".
Β. Η κατώτερη σύνταξη από 486 ευρώ με βάση το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα διαμορφωθεί στα 338 ευρώ.
Γ. Όσοι αποχωρούν άνω των 67 ετών η σύνταξή τους από 486 ευρώ θα διαμορφωθεί στα 392 ευρώ.
Δ. Οι συντάξεις του ΟΓΑ από 360 ευρώ σε 140 ευρώ ενώ παράλληλα αυξάνονται οι εισφορές κατά 100%.
Ε. Ανασφάλιστοι υπερήλικες ενώ τώρα παίρνουν μια σύνταξη των 360 ευρώ με το νέο μνημόνιο θα καταργηθεί πλήρως.
Ζ. Δικαιούχοι του ΕΚΑΣ συνταξιούχοι σήμερα παίρνουν κατά μέσο όρο 193 ευρώ, που με το νέο μνημόνιο καταργείται.
ΣΤ. Το ΜΤΠΥ (Δημόσιοι υπάλληλοι) θα μειωθεί στο 50% (π.χ. το μέρισμα των 100 ευρώ θα γίνει 50 ευρώ). Το συγκεκριμένο Ταμείο το οποίο ιδρύθηκε το 1867, διέθετε μεγάλη περιουσία, εισφορές των εργαζομένων και «επιβίωσε» περίπου 150 χρόνια παρά τους πολέμους και την χούντα, σήμερα καταρρέει εξ αιτίας των μνημονίων και δυστυχώς με σφραγίδα της σημερινής Κυβέρνησης!!!

Αλλά η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν μένει μόνο εκεί.
Ο αρμόδιος Υπουργός, μέσω της καλλιέργειας του τρόμου και της απειλής, προετοιμάζει τον κόσμο για περαιτέρω μειώσεις που με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων (το ποσοστό αναπλήρωσης από 70% θα φτάσει το 55%) , θα ισχύσουν για όλους, δηλαδή και για νέους αλλά και παλιούς συνταξιούχους.
Άλλωστε οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπ. Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου, για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ, αποδεικνύουν τα παραπάνω αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης για συντάξεις πείνας.
Ο Πρωθυπουργός αλλά και Κυβερνητικά στελέχη, οι οποίοι προεκλογικά διαβεβαίωναν τον Ελληνικό λαό ότι θα προστατευτεί το εισόδημα του και ότι θα εξευρεθούν ισοδύναμα, σήμερα προωθούν, με έναν απίστευτο κυνισμό, ρυθμίσεις που θα σαρώσουν κάθε δικαίωμα και θα οδηγήσουν σε πλήρη εξαθλίωση την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Είναι πραγματικά τραγικό, ότι η κοινωνική ασφάλιση με αναδιανεμητικό περιεχόμενο, μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων του προηγούμενου αιώνα και διαχρονικά βασική προγραμματική θέση και αξία της Αριστεράς, σήμερα να καταργείται από την Κυβέρνηση Τσίπρα η οποία στο όνομα της Αριστεράς (;) υλοποιεί στόχους του μεγάλου κεφαλαίου, που οι μέχρι τώρα πολιτικοί εκφραστές του, δεν τόλμησαν ή δεν μπόρεσαν να το πετύχουν σε αυτήν την έκταση.
Η πλήρης εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος σήμερα ολοκληρώνεται, όπως επίσης ηκατάργηση της επικουρικής σύνταξης και ο πλήρης εκμηδενισμός των κοινωνικών παροχών.
Δυστυχώς όμως τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τις συντάξεις.
Τα κόκκινα δάνεια και η απειλή των πλειστηριασμών αποτελούν εφιάλτη για εκατομμύρια πολίτες. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία υπάρχουν 300.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, 1.200.000καταναλωτικών και πιστωτικών καρτών και 100.000 περίπου μικρών επιχειρηματικών δανείων, που καθυστερούν δόσεις πάνω από ένα μήνα.
Τα παραπάνω καλύπτουν οφειλές μόνο ως προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Όσον αφορά τα χρέη προς το Δημόσιο (Εφορία, ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικά Ταμεία) με την ΠΡΟΣΦΑΤΗ τροποποίηση της νομοθεσίας κατά το μεγαλύτερο μέρος δεν καλύπτονται και δεν προβλέπεται καμιά προστασία από τους πλειστηριασμούς.
Οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης για χρέη που ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ.
Η τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας του ν. 4224/2013 (ΦΕΚ 2219,15/10/15) σε συνδυασμό με το νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών όπως τροποποιήθηκε με το τρίτο μνημόνιο, ενεργοποιούν την απαίτηση των τραπεζών προς τους δανειολήπτες για συμμόρφωση προς τους κανόνες εξόφλησης των οφειλών τους, επί ποινή κατάσχεσης ακόμη και της πρώτης κατοικίας, αν δεν είναι συνεπείς ή συνεργάσιμοι προς τους όρους που θέτουν!
Οι όροι όμως και οι προϋποθέσεις που τίθενται σωρευτικά είναι πάρα πολύ αυστηροί, με αποτέλεσμα μόνο όσοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα να μπορούν να προστατευτούν, οι οποίοι όμως θα αποκλείονται λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας να εξυπηρετήσουν με οποιοδήποτε τρόπο τις υποχρεώσεις τους όπως τις απαιτεί ο νόμος. Επίσης, η επιτάχυνση των διαδικασιών, όπως προβλέπουν οι νέοι νόμοι και η τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θα οδηγήσει σε κατασχέσεις εξπρές, που ο δανειολήπτης θα πληροφορείται εκ των υστέρων την κατάσχεση της περιουσίας του.
Επομένως, οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι κενό γράμμα, και προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού, αφού οι θεωρούμενοι συνεργάσιμοι και προστατευόμενοι από το νόμο, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες, θα είναι ελάχιστοι.
Επίσης οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σήμερα είναι παράνομες σύμφωνα με την απόφαση τουΣτΕ 4003/2014, η οποία προέβλεπε την εντός έξι μηνών προσαρμογή της αξίας των αντικειμενικών τιμών με αυτή των αγοραίων,-η οποία όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά εξακολουθεί να υπολογίζεται σε όλα τα επίπεδα και να πληρώνουμε πχ ΕΝΦΙΑ στα ύψη των εκτός πραγματικότητας αντικειμενικών.
Από όλα αυτά προκύπτει ότι η υφαρπαγή των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων αποτελεί στόχο των δανειστών και των πολιτικών και οικονομικών συνεργατών τους, όχι μόνο για λόγους καθαρά οικονομικούς, αλλά και για λόγους σκοπιμότητας, με δεδομένο ότι ο άνθρωπος που δεν έχει «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του» είναι πιο εύκολα ελεγχόμενος και υποκύπτει περισσότερο στις πιέσεις που του ασκούνται (από εργοδότες ή άλλους).
Η εφαρμογή επίσης της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ (πχ , Φαρμακεία, Απελευθέρωση των Αγορών) , η αύξηση της φορολογίας ιδιαίτερα σε κλάδους, όπως αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.α., θα έχουν καταλυτικές συνέπειες, με κλείσιμο και άλλων μικροεπιχειρήσεων, καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, με αποτέλεσμα η αύξηση της ανεργίας να πάρει τρομακτικές διαστάσεις.
Φαίνεται όμως καθαρά ότι αυτός είναι ο στόχος, η καταστροφή όλης της παραγωγικής βάσης της χώρας, η φτωχοποίηση του πληθυσμού, η υφαρπαγή οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου των πολιτών, η υπονόμευση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, με αποτέλεσμα την μετατροπή της χώρας σε οικόπεδο των δανειστών και τους πολίτες σε ενοικιαστές χωρίς δικαιώματα.
Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και η προπαγάνδα της Κυβέρνησης Τσίπρα για έξοδο της κρίσης μέσω βαρύτατου μνημονίου, είναι απλώς ΨΕΜΜΑΤΑ.
Κυριότερος στόχος τους που υπηρετούν καθ υπόδειξιν των Δανειστών, είναι η ταξική ανακατανομή της Ελληνικής κοινωνίας, η πλήρης εξαφάνιση των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, η προλεταριοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και η συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των λίγων. Αυτό όμως ούτε ο ελληνικός λαός θα το επιτρέψει, ούτε οι αγωνιστές της Αριστεράς.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι μνημονιακή Αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει.
Η Αριστερά μπορεί να είναι μόνο συγκρουσιακή και όχι διαχειριστική των μνημονίων.
Σήμερα λοιπόν καλούμαστε όλοι να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού, των αξιών της Αριστεράς, της επιβίωσης μας σαν κοινωνία.
Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε.
Η μεγάλη απεργία στις 12 του Νοέμβρη είναι η πρώτη απάντηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών στα μέτρα της κυβέρνησης.
Επίσης είναι πιο αναγκαία από ποτέ, η προώθηση της εναλλακτικής πολίτικης πρότασης για την έξοδο από την κρίση, με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και την ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που σαφώς έρχεται σε σύγκρουση με τους δανειστές, να πάρει τη διάσταση παλλαϊκού αιτήματος.
Αυτό είναι μια απαίτηση και μια πρόκληση για όλους μας.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου