ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Νέα πολιτική κίνηση από πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ«Μέλη που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετείχαν σε κοινωνικοπολιτικά κινήματα θέλουμε να συμβάλουμε στη χάραξη μιας νέας ριζοσπαστικής στρατηγικής, ξεκινώντας από τη συγκρότηση ενός δικτύου επικοινωνίας και συντονισμού» αναφέρει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας, που διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Η ζωή μετά το Μνημόνιο 3: συγκυρία, Αριστερά, κίνημα».
Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 7:00μμ, στην ΑΣΟΕΕ.
Εισηγούνται: Ηρώ Διώτη, Αλίκη Κοσυφολόγου, Χρήστος Λάσκος. Συντονισμός: Ηλίας Χρονόπουλος.

Στο κείμενο-κάλεσμα, οι διοργανωτές αναφέρουν:
«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 πυροδότησε ένα πρωτοφανές κύμα ελπίδας, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο για το αριστερό και λαϊκό κίνημα της Ελλάδας και της Ευρώπης – έναν κύκλο που κορυφώθηκε με το Όχι του δημοψηφίσματος. Η ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, η αποδοχή του ως βάσης και ορίου της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάργηση ουσιαστικά του κόμματος, η διάσπαση και η αποχώρηση χιλιάδων μελών και η ιδεολογικοπολιτική μετάλλαξη, εν τέλει, του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν το βίαιο τέλος αυτού του κύκλου. Το κλείσιμο αυτό του σχεδίου της ''αριστερής κυβέρνησης'' δεν το αναιρεί η σαφής νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20/9.

Η βαριά ήττα που συνιστά για το αριστερό και λαϊκό κίνημα η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου και η ιδεολογικοπολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν ένα πολύ ρευστό περιβάλλον, όπου συνυπάρχουν η κριτική, η αναζήτηση, η απογοήτευση, η αποστράτευση, η αγωνιστικότητα και η αγωνία.
Η συζήτηση για το ''μετά'' έχει ήδη ανοίξει. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό η αντίσταση στα μνημονιακά μέτρα να συνδυαστεί με την κριτική και της αποτίμηση της δράσης μας το προηγούμενο διάστημα (όπου βρισκόταν ο καθένας και η καθεμία), τον απολογισμό του σχεδίου ''της κυβέρνησης της Αριστεράς'' στο πλαίσιο της δεδομένης Ε.Ε., σε μια κατεύθυνση κριτική, ενωτική, ριζοσπαστική και αγωνιστική».

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου συνιστώ να διαβάσεις το όλο κείμενο. Τότε θα καταλάβεις ότι ούτε καλύτερη ούτε καν στήριξη περιμένει η κυβέρνηση

      Διαγραφή