ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

O BΡΟΥΤΣΗΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ !

Ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος στην εκπομπή «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση εκεί που έταζε “λαγούς με πετραχήλια”, ανακοίνωσε  ακόμη και την πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοίνωσε χθες τελείως αιφνιδιαστικά την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, ενός από τους δύο βασικούς πυλώνες του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της πατρίδας μας», είπε  ο κ. Βρούτσης. 
«Εκεί που έταζε “λαγούς με πετραχήλια”, δηλαδή χορήγηση 13ης σύνταξης, αυξήσεις συντάξεων, μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, 10 μήνες μετά, κατέληξε όχι μόνο σε οριζόντιες περικοπές σε κύριες (2%) και επικουρικές (6%) συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά ανακοίνωσε ακόμη και την πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Η αναξιοπιστία και η ασυνέπεια σε όλο της το μεγαλείο».

«Υπενθυμίζεται, ότι η επικουρική ασφάλιση στη χώρα μας από το 1934 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ασφαλιστικού μας συστήματος. Έχει συμπληρωματικό και ενισχυτικό ρόλο σε σχέση με την κύρια ασφάλιση και έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Συνεπώς, η κατάργησή της σήμερα από την κυβέρνηση αποτελεί ενέργεια πρωτοφανή. Οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι που έχουν καταβάλλει και που συνεχίζουν να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, έχουν δικαιώματα», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης.
«Η κυβέρνηση “κατεδαφίζει” το ΕΤΕΑ, το οποίο με 2.300.000 ασφαλισμένους και 1.066.930 συνταξιούχους αποτελεί το μεγαλύτερο επικουρικό ταμείο της χώρας μας με βιώσιμη αναλογία ασφαλισμένων – συνταξιούχων (2,16/1). Το ταμείο αυτό, στηρίζεται αποκλειστικά στις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών και σήμερα έχει αποθεματικά ύψους 2,1 δις ευρώ», προσθέτει ο κ. Βρούτσης και συνεχίζει:
«Τέτοιες αποφάσεις, όμως, χωρίς κοινωνικό διάλογο και με απουσία της γνώμης των κοινωνικών εταίρων δεν οδηγούν πουθενά. Η Ν.Δ. μαζί με την κοινωνία δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο την κατάργηση ενός βασικού πυλώνα του ασφαλιστικού μας συστήματος. Πολύ περισσότερο δε την “απαλλοτρίωση” των αποθεματικών του ΕΤΕΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου