ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

O Γιάννης Πανούσης και κάποια πράγματα που δεν ξέραμε


«Ο Τσίπρας δεν διαθέτει το αλάθητο» σημειώνει σε άρθρο του  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Γιάννης Πανούσης .

Ευτυχώς που μας το είπε – γιατί δεν το ξέραμε !

 Η απόφανσή του πάντως , ενδεχομένως να είχε κάποια ωφελιμότητα στην αναθεώρηση της  κρίσης της κ. Θεανώς Φωτίου, γνωστής θαυμάστριας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ («ηγέτες σαν τον Τσίπρα γενιώνται κάθε 100 χρόνια», είπε προ καιρού). Ή μήπως η κυρία Φωτίου είχε άλλα πράγματα υπόψη όταν έκανε τις φιλοφρονήσεις της;
  
Αδυνατώ να καταλάβω τι εννοούσε ο κ. Χριστόφορος Βερναδάκης, όταν ασκούσε κριτική (;) στην κριτική Πανούση λέγοντας : «Τη μια γράφει ο ίδιος το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ. Την άλλη αναμασά το πρωτοσέλιδο. Γιάννης Πανούσης, σταθερή αξία»….
Ωραία, και γιατί ενοχλείται ο κ. Βερναδάκης από την εμμονή του κ. Πανούση στην επανάληψη, που είναι ως γνωστόν μητέρα της μάθησης; Το κάτι του κ. Πανούση είναι στη προκειμένη περίπτωση υπέρτερο του «τίποτα» του κ. Βερναδάκη….

Γράφει ο  Γιάννης Πανούσης :  
«Η παρέα έγινε Kόμμα, το Κόμμα έγινε Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση καλείται να σώσει τη χώρα. Τούτο σημαίνει ότι η Αριστερά δεν έχει ανάγκη από “επαγγελματίες αριστερούς” ή από “αριστερούς ακροβάτες”. Αδιαπραγμάτευτη Αριστερά είναι αυτή που δεν θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας και του λαού κι όχι αυτή που προστατεύει τις αγκυλώσεις της και τους εκπροσώπους ενός κοινωνικά απομονωμένου Ιερατείου».
Συμφωνώ,  εκτός από τη πρώτη πρόταση : Το κόμμα προϋπήρχε, απλώς  βρήκε ένα πορτοφόλι με δισεκατομμύρια στο δρόμο, και μετά από 500 μέτρα αναφώνησε : «Είμαι μεγάλος επιχειρηματίας» ! Το «πορτοφόλι» ήταν το αντιμνημονιακό αίτημα του ελληνικού λαού, το οποίο η τυχάρπαστη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέλαβε ως προϊόν της δικής της εργασίας. http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2015/07/blog-post_52.html

Κατά τα άλλα ο κ. Πανούσης δεν αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απλώς τον νουθετεί για τις επόμενες κινήσεις του. Που λένε :  «μνήσθητί μου ΣΥΡΙΖΑ όταν έλθεις εν τη εξουσία σου»

Ολόκληρο το άρθρο Πανούση στο anoixtoparathyro.gr:

Κανείς δεν έχει μιλήσει για την ιδιοτελή Αριστερά.
Το να είσαι αριστερός έγινε επάγγελμα
Γιάννης Κακουλίδης
Προφανώς ο ελληνικός λαός θα κατανείμει – και με την ψήφο του- ευθύνες και ελπίδες. Και είμαι βέβαιος ότι στην απόφασή του αυτή δεν θα επηρεαστεί από τους «επαναφορτιζόμενους», τους «επαναπατριζόμενους» ή τους εσαεί αυτο-αλληλο-βαυκαλιζόμενους. Θα δει το μέλλον χωρίς ιδεοληπτικούς παραμορφωτικούς φακούς.
Ο Νέος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει πρώτος γιατί μόνον έτσι θα μπορεί να θέσει τα όρια και το πλαίσιο των όποιων συνεργασιών. Υπάρχουν όμως τρία προαπαιτούμενα:
• Πρώτον δεν θα ανακυκλώσει, τουλάχιστον σε κυβερνητικό επίπεδο, τα ίδια πρόσωπα σε ρόλους που δεν γνωρίζουν (και το «απέδειξαν» επί 7 μήνες). Άλλο φίλος κι άλλο υπεύθυνος υπουργός.
• Δεύτερον θα συνειδητοποιήσει ότι το καταγγελόμενο «κατεστημένο» ούτε ομοιογενές ούτε όλο παθογενές είναι. Δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να βάλει απέναντί του όλο το υπάρχον προσωπικό που δεν «γουστάρουν» οι διάφορες ομαδούλες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ (κι όχι πάντοτε με ιδεολογικά κριτήρια αλλά και με ιδιοτελή).Πώς θα κυβερνήσεις μια χώρα όταν στήνεις στον τοίχο τη διανόηση, τους ακαδημαϊκούς, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους επιχειρηματίες επειδή δεν ψηφίζουν το κόμμα σου;
• Τρίτον θα αλλάξει όλη τη δομή της Κυβέρνησης. Είναι παλιομοδίτικη, μη- λειτουργική και αναντίστοιχη με τις ανάγκες της χώρας (μνημονιακές και άλλες).
Ο Τσίπρας δεν διαθέτει το αλάθητο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να διαπράττει τα ίδια λάθη με τους ίδιους (και για τους ίδιους) ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος.
Η παρέα έγινε Kόμμα, το Κόμμα έγινε Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση καλείται να σώσει τη χώρα.
Τούτο σημαίνει ότι η Αριστερά δεν έχει ανάγκη από «επαγγελματίες αριστερούς» ή από «αριστερούς ακροβάτες».

Αδιαπραγμάτευτη Αριστερά είναι αυτή που δεν θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας και του λαού κι όχι αυτή που προστατεύει τις αγκυλώσεις της και τους εκπροσώπους ενός κοινωνικά απομονωμένου Ιερατείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου