ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

H κυρία Θάνου, οι Γερμανοτσολιάδες και το ελληνικό δημόσιο χρέος


Toυ Δήμου Καρυωτάκη

Διαμαρτύρονταν οι εκπρόσωποι των παλαιών μνημονιακών κομμάτων γιατί συχνά τους αποκαλούσαν «Γερμανοτσολιάδες», «κατοχικό καθεστώς», «προδότες» και «Τσολάκογλου» ή γιατί τους πετούσαν γιαούρτια.

Πολύ φοβόμαστε όμως ότι δεν είναι οι αντιδράσεις στην πολιτική τους, αλλά αυτά που κάνουν και τις προκαλούν, όχι απλώς υπερβολικά και ακραία, αλλά απολύτως εξωφρενικά από την άποψη των πιο ζωτικών εθνικών συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Εχθές έγινε γνωστό για παράδειγμα, ότι η κυβέρνηση Θάνου αποφάσισε η Ελλάδα να απόσχει από ψηφοφορία στον ΟΗΕ με αντικείμενο την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους.

Μια χώρα που το μη βιώσιμο χρέος της χρησιμοποιείται ως κύριο όπλο για την καταστροφή και υποδούλωσή της, δεν ενδιαφέρεται έτσι να υποστηρίξει μια έκδοση που τη συμφέρει απολύτως και στο πιο ζωτικό της θέμα. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή τη θέση, γιατί δεν υπάρχει δικαιολογία. Απλώς πρόκειται για μια ακόμα επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει στον πλήρη νεοαποικιακό έλεγχο των Πιστωτών, που χρησιμοποιούν το κρατικό σύστημα της χώρας κατά το δοκούν. Η Ελλάδα τελεί (και δεν θα πάψει με τις επικείμενες εκλογές) να τελεί σε καθεστώς βαριάς, διαρκούς, έστω και αν είναι «νομιμοφανής» απομάκρυνσης από το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

‘Όπως  υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ,  η πρόταση η οποία έχει διαμορφωθεί από την Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για το Χρέος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη χώρα μας, γιατί δημιουργεί και κατοχυρώνει προϋποθέσεις, οι οποίες στην περίπτωση της Ελλάδας δεν πληρούνται, ώστε να θεωρείται έγκυρο το χρέος και η διαδικασία ανάληψής του
. Στην πραγματικότητα, εξήγησε η κ. Κωνσταντοπούλου, η Ελλάδα δεν θα υπερψηφίσει μια απόφαση την οποία στη συνέχεια μπορεί, και θα μπορούσε, και πρέπει να αξιοποιήσει επ’ ωφελεία του ελληνικού πληθυσμού, της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, των νέων και των επόμενων γενεών.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μην ενεργοποιείται και να μην αξιοποιεί τέτοιες διαδικασίες οι οποίες δρομολογούνται επ’ ωφελεία της. Δεν μπορεί να μην συμμετέχει σε αποφάσεις οι οποίες έχουν ιστορική και παγκόσμια σημασία και, κυρίως, δεν μπορεί να διευκολύνει δια της αποχής της εκείνους οι οποίοι την εκβιάζουν» διαμήνυσε η πρόεδρος της Βουλής. Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι «εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι δεν άδραξε η Ελλάδα μια ευκαιρία χρήσης ενός πολύτιμου εργαλείου προστασίας του πληθυσμού και της κοινωνίας».

Η συζήτηση στον κορυφαίο παγκόσμιο οργανισμό έχει κινηθεί από την έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ από επιτόπια έρευνά του στην Ελλάδα και το προκαταρκτικό πόρισμα της διεθνούς Επιτροπής  Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που είχε ιδρυθεί με απόφαση της Προέδρου της Βουλής. Στο πόρισμα της η Επιτροπή  ( από συνταγματολόγους, οικονομολόγους και ειδικούς επί ανθρωπίνων δικαιωμάτων), αποφάνθηκε ότι το χρέος είναι αθέμιτο, παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο.
« Αυτό το πόρισμα η κυβέρνηση δεν το χρησιμοποίησε –τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν προέβαλε αυτά τα επιχειρήματα για την αμφισβήτηση του χρέους και την διεκδίκηση συνολικής διαγραφής του γιατί είναι απεχθές, παράνομο, αθέμιτο και μη βιώσιμο. Δηλαδή συγκεντρώνει όλα εκείνα τα έννομα χαρακτηριστικά που νομιμοποιούν την Ελλάδα, ως κυρίαρχο κράτος να το αποκηρύξει.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου