ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μανώλης Γλέζος και ανα-πτέρωση της ΛΑΕ


Κάθε ημέρα που περνάει, το ρεύμα υπέρ της ΛΑΕ διογκώνεται, θυμίζοντας  την εκθετικά ανοδική πορεία υπέρ του ΟΧΙ μετά  τον αρχικό  αιφνιδιασμό  και  τις πρώτες αντιδράσεις  των πολιτών, υπό συνθήκες  τραπεζικού εκβιασμού…
Με τη συμβολή του Μανώλη Γλέζου το εγχείρημα της ΛΑΕ παίρνει μια νέα, ποσοτική αλλά και ποιοτική δυναμική, συνεγείροντας τον πατριωτισμό των μεγάλων μαζών , το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι σχετικά-άσχετο με την Αριστερά.
Ταυτόχρονα η «εμπλοκή»  του συγκεκριμένου ατόμου στον πολιτικό αγώνα και η προτίμηση μιας μαχόμενης θέσης αντί αυτής ενός ανώδυνου αντιστασιακού εικονίσματος,  βάζει σε σκέψεις τους μη χαβαλέδες ψηφοφόρους, που για διάφορους λόγους έτειναν  να απέχουν από τις εκλογές….

Μεταξύ άλλων, είπε ο Γλέζος  στη δήλωσή του :

«Οι εκλογές είναι καθοριστικές γιατί δίνουν την δυνατότητα στο λαό να σαρώσει το σάπιο και καταπιεστικό καθεστώς, της βίας και της διαφθοράς. Πρέπει να αφουγκραστούμε την ιστορία που μας χτυπά την πόρτα και να της ανοίξουμε.
Δεν μπορεί να υπάρχουν θεατές σε αυτόν τον αγώνα. Όλοι πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού. Για να περάσουν οι ελπίδες και το μέλλον που ανήκει σε εμάς. Καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές να σταθούν μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκαιο και την ελευθερία. Όλοι μαζί να αναφωνήσουμε εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα για το δίκαιο και τη λευτεριά».

Μου αρέσει αυτό το «όλοι μαζί», όσο κι αν  θυμίζει συμβατικές πολιτικές προσφωνήσεις : Ναι, ΟΛΟΙ , μείον τους υστερόβουλους, τους κλειδωμένους σε επικοινωνιακά γκέτο, τους μικρομεγαλομεσαίους συμφεροντολόγους. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ -  πλην Λακεδαιμονίων, που έλεγε ο Καβάφης για κάποιους παλιούς, επίσης απόντες στο προσκλητήριο της Ιστορίας….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου