ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ρέγκλινγκ σνομπάρει τις ελληνικές εκλογές..


Αυτός ο κύριος με την επιβλητική γραβάτα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαίκού Μηχανισμού Σταθερότητας  (ESM),  Κλάους Ρέγκλιγκ. Ο οποίος και  δήλωσε στον Σλοβενικό τύπο ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν σημαίνουν και πολλά, από τη στιγμή που το 80%  των βουλευτών της χώρας έχει υπερψηφίσει τη συμφωνία….

 Οι ηγετικοί παράγοντες του νεοαποικιακού ευρωοικοδομήματος  άλλοτε  απαιτούν συγκυβέρνηση των μνημονιακών στην Ελλάδα, κι άλλοτε φτάνουν στο σημείο να  σνομπάρουν και αυτή τη συγκυβέρνηση,  με το ύφος  γάτας  απέναντι σε τραυματισμένο ποντίκι. 

Ο Ρέγκλιγκ απαξιοί να απαντήσει στην επισήμανση διαφόρων οικονομολόγων για το ότι μια έξοδος της χώρας  μας από το ευρώ θα οδηγούσε σε ανάκαμψη την ελληνική οικονομία.  Ή για την ακρίβεια , επί του ζητήματος αυτού, απαντάει αναφερόμενος σε … άλλο ζήτημα ! « Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη διάρκεια των δύο πρώτων προγραμμάτων στήριξης. Η ανάπτυξη επανήλθε το 2015».
Η νέα αυτή θεωρία για την «ευημερία των μνημονίων» θυμίζει αμυδρά την «ευημερία των αριθμών», που έλεγε ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου πριν από τη δικτατορία, για να σαρκάσει την τότε κυβέρνηση….


Όσον αφορά το κούρεμα του χρέους με παρέμβαση του ΔΝΤ, ο  Ρέγκλιγκ επιβεβαιώνει στους πλέον χαζούς εξ ημών ότι το χρέος δεν είναι τρίχες….Και προιωνίζεται τη  μελλοντική βιωσιμότητά του, παρά τα  παλιά γαυγίσματα του κ. Τσίπρα περί του αντιθέτου. Τώρα πλέον, ευρωπαϊκή διαταγή, και τα σκυλιά δεμένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου