ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η «λούμπεν Οικολογία» κι εμείς….



Προεκλογική περίοδος, περίοδος παθών και εντάσεων, που όμως δεν μπορούν να εξαλείψουν εκείνη τη παλιά-καλή συναίνεση στο χώρο της Πολιτικής Οικολογίας, εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια,  για ένα μίνιμουμ πολιτικού πολιτισμού. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχει «μια άλλη πλευρά», που  διεκδικεί ένα ποσό 120.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο (!) ως εκ της κρατικής επιχορήγησης προς την «Ομοσπονδία Οικολογικών Εναλλακτικών Οργανώσεων» του 1990 !

 Στη φωτογραφία (15.9.15, στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων της παλιάς Σχολής Ευελπίδων ) εικονίζονται άνθρωποι διαφορετικών  και μάλιστα συγκρουόμενων αντιλήψεων, που όμως διαθέτουν το ήθος για να αντισταθούν στο  προσωποκεντρικό  κομματίδιο του Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου («Οικολόγοι Εναλλακτικοί», ενδιαιτώμενου στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) , το ψευδώς φερόμενο ως συνέχεια των «Οικολόγων Εναλλακτικών» που εξέλεξαν δυο βουλευτίνες την περίοδο 1989-90 :

Στη πρώτη γραμμή, από αριστερά προς τα δεξιά, είναι ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής και  σήμερα ηγετικό στέλεχος της κίνησης «Πράσινοι-αλληλεγγύη», η Τασία Ανδρεαδάκη, βουλευτίνα των ΟΕ το 1990,με 200 τουλάχιστον παρουσίες στα δικαστήρια λόγω Χατζηπαναγιώτου,  ο Κώστας Διάκος, νυν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην περιφερειακός σύμβουλος και πρόσφατα σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στη δεύτερη σειρά είναι η Σοφία Γραμμένου,  ιδρυτικό στέλεχος των ΟΕ,  είμαι εγώ, υποψήφιος της ΛΑΕ  με άλλες 200 παρουσίες σε δικαστήρια για παρεμφερείς λόγους, και τέλος είναι ο Νίκος  Ηλιόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος των ΟΕ (μαζί με τον Χρυσόγελο)και  κανονικός κυματοθραύστης των πολιτικών επιθέσεων  με στόχο την ιδιοποίηση της κρατικής επιδότησης.
 Όλοι εμείς, παρά τις διαφορές μας,  υπερήφανα συνθέσαμε τις δυνάμεις μας  για πούμε στον κ. Χατζηπαναγιώτου και στους πολιτικούς προστάτες του, ότι όπως επί ένα τέταρτο αιώνα έτσι και τώρα αγωνιζόμαστε για την απόδοση  των χρημάτων μιας επιχορήγησης που δεν αξιοποιήθηκε, στον μόνο δικαιούχο, που είναι το κράτος και ο ελληνικός λαός.
Και καταγγέλλουμε το απίστευτο  ηθικό σκάνδαλο μιας διεκδίκησης, που έχει το θράσος να εκφωνείται  στις αίθουσες των δικαστηρίων, ενώ ο  απλός κόσμος βιώνει συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου