ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πλήττονται βάναυσα : Κοινωνία και ΠατρίδαΤου  Γιώργου Μπούτρη

Υποψήφιου της ΛΑΕ στη Β  Αθηνών


Τα μνημόνια είναι επεκτατικά (ιμπεριαλιστικά) και νεο-φιλελεύθερα.
Συνδέονται άμεσα με τα απαιτούμενα για το ευρώ, με τις λεγόμενες «κοινές πολιτικές», τις εκ των υστέρων επιβληθείσες αποφάσεις «της Βασιλείας» προκειμένου να επιτύχουν την «αδυναμία αντοχών» των τραπεζών για να χρεώνουν τους πολίτες με ανακεφαλαιοποίηση. Tα μνημόνια συνδέονται με  την ερχόμενη διατλαντική συμφωνία (ΤΤΙΡ),  φτωχοποιούν την κοινωνία και «μικραίνουν» την πατρίδα μας.
ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ
Ως ανθρωπιστές (ουμανιστές) και πατριώτες, κυρίαρχα μας ενδιαφέρει να μην υλοποιηθούν τα μνημόνια, αφού στρατηγικό τους σχέδιο είναι: Η επιβολή καθεστώτος περιορισμένης κυριαρχίας, η κατάλυση της δημοκρατίας, η υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας και της εθνικής κυριαρχίας, η διαρκής λιτότητα, η απογύμνωση της εργασίας από κάθε δικαίωμα, η ληστρική επιδρομή στις αποταμιεύσεις των συνταξιούχων, κ.ά.
Η Γερμανία έχει ήδη κερδίσει €110δις από την τεχνητή υπερχρέωση – κρίση της Ελλάδας. Η συζητούμενη ελάφρυνση των €30δις είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς, που χρεώνει και τα τρισέγγονά μας.
ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
Με νόμο της Ε.Ε. οι μεγάλες μας εταιρείες μεταφέρουν την … έδρα τους και πληρώνουν φόρο στο εξωτερικό. Τα ξενοδοχεία στα νησιά μας, κλπ, έχουν εξαγοραστεί από Γερμανούς, κ.ά. λειτουργώντας ως «όλα μέσα». Τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως φυλάνε τους μετανάστες, για να τους προσλάβουν στις ΕΟΖ με τον μισθό της χώρας καταγωγής τους (στο Μπαγκλαντές το ημερομίσθιο είναι 1$).
Οι ασφαλιστικές εισφορές, θα είναι «ανύπαρκτες». Οι Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Οφελείας (ΔΕΚΟ) εξαγοράζονται η μια μετά την άλλη. Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας εκχωρούνται. Το υπέδαφος στο σφυρί.
Αλήθεια. Τι είναι Εθνική Κυριαρχία, αν το Κράτος δεν εισπράτει φόρους, δεν παρέχει στους πολίτες του εργασία, δεν εισπράτει ασφαλιστικές εισφορές και δεν ορίζει του γεωπολιτικούς τομείς του;
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσε βίαια το κοινωνικό συμβόλαιο που την συνέδεε με τη λαϊκή πλειοψηφία, σπέρνοντας την απογοήτευση και αναζωπυρώνοντας τον φόβο. Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, παίρνοντας την σκυτάλη από τον κ. Πάγκαλο, σχετικά με το δόγμα ΣΟΚ και ΔΕΟΣ και δήλωσε στη ΔΕΘ ότι «Μαζί φταίμε». Πέρασε στην απέναντι όχθη των μνημονιακών δυνάμεων, βομβαρδίζοντας τα εργαζόμενα και μεσαία στρώματα με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Είπε πολλές φορές την λέξη «απασχόληση» αλλά καμία φορά την λέξη «εργασία» με πλήρη δικαιώματα. Μας προορίζει για δούλους.

Οι προγραμματικές εξαγγελίες  του ΣΥΡΙΖΑ για ελαχιστοποίηση της ανεργίας, αξιοπρεπείς συντάξεις, Δώρο Χριστουγέννων, ελάχιστο μισθό €751,00, κατάργησης του ΕνΦΙΑ για τις αθενέστερες κοινωνικο-οικονομικές τάξεις, η φορολόγηση των πλουσίων, το σταμάτημα της φορο και εισφορο-διαφυγής, κλπ,εγκαταλείφθηκαν. Ο κ. Μεϊμαράκης, λέει ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για τις συντάξεις. Αντ΄ αυτών και αντί της εισροής κρατικών ποσών στα ασφαλιστικά ταμεία σε αντικατάσταση των κλαπέντων €25 δις επί Βενιζέλου, έγινε νέα επιδρομή στις συντάξεις, κλπ. Ο κ. Βενιζέλος μας λέει τώρα ότι «Ας κάνει το κράτος ένα νόμο αν θέλει, για να τα επιστρέψει». Αλλά, το επιτρέπουν αυτό τα μνημόνια; Η μια πολιτική απάτη μετά την άλλη. Αλλά, τι είναι αποτελεσματικό κυβερνητικό πρόγραμμα, αν δεν παρέχει σε όλους τους πολίτες του εργασία και αξιοπρεπές εισόδημα για τον βιοπορισμό τους;
ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
Έχει μεγάλη σημασία να δούμε τι ακολουθεί την μνημονιακή πολιτική.  Με το τρίτο μνημόνιο, η διεθνής επιτροπεία γίνεται ακόμα πιο ασφυκτική, με την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την συρρίκνωση σε εξευτελιστικά επίπεδα των επικουρικών και κυρίων συντάξεων, με την φοροεπιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα και στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα. Ουδείς πιστεύει ότι τα ανακοινωθέντα μέτρα μπορεί να έχουν έστω σταθεροποιητικό αποτέλεσμα. Φοβούνται να επιβάλλουν τους εφαρμοστικούς νόμους μόνοι τους και ψάχνουν συνεργασίες εθελοδούλων. Αλλά θα συναντήσουν τον λαό οργανωμένο και εξαγριωμένο όσο δεν τον είχαν ποτέ φανταστεί.
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Η τρομοκράτηση για το εθνικό νόμισμα είναι ψευτοδίλημμα, που έχει απαντηθεί σε όλη του την έκταση. Στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και στις Επιτροπές Οικονομικής Πολιτικής, αυτά έχουν απαντηθεί από καιρό.
Παράδειγμα στο που θα βρεθούν τα χρήματα:
Χρειάζεται χρόνος 6-8 μηνών με €20δις αν επρόκειτο για έτος.
1)Κυκλοφορούντα τραπεζογραμμάτια                                     = €28δις
2)Δάνεια τραπεζών σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού  = €29δις
3)Τραπεζικά ομόλογα μη πιστωτικών ιδρυμάτων                   = €57δις
4)Μετοχές και συμμετοχές τραπεζών στο εξωτερικό              = €10δις =€124δις
Δηλαδή επαρκούν για 3 έτη, χωρίς τα έσοδα από τον τουρισμό, ναυτιλία, κλπ.
Με την ανακοίνωση της αποχώρησης από το € αίρεται πιθανή δέσμευσή τους.
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Οι Ευρωπαίοι επικυριαρχοί της Γερμανο-Ευρώπης, ως ορχήστρα προσπαθούν να ακυρώσουν την βούλη-ση του 62% του ΟΧΙ του Ελληνικού λαού. Η προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου γίνονται με εκλογές χρονικού πνιγμού «Αυγουστιάτικης Δημοκρατίας» και εγκωμιάζεται από τους εκπροσώπους των εκβιαστών επεκτατιστών και δανειστών.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Βρισκόμαστε στο ακραίο σημείο που πρέπει να γενικευτεί η αντίσταση. Επιτρέψτε την λέξη ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Λέγεται, ότι έχουμε γίνει αποικία και προτεκτοράτο. Μα, το προτεκτοράτο προστατεύεται. Εμάς μας συντρίβουν. Μας προορίζουν για δούλους χειρότερους από προτεκτοράτο.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Η Λαϊκή Ενότητα, ως μεγάλο λαϊκό πατριωτικό Μέτωπο, αξιοπιστίας, συνέπειας και ανιδιοτέλειας
αποτελεί την συσπείρωση πολιτικών οργανώσεων, κινήσεων και ανένταχτων πολιτών, φιλοδοξεί να εκφράσει, εμπνεύσει και ενισχύσει ένα πραγματικά λαϊκό κίνημα με πρωτοβουλίες αυτο-οργάνωσης,
θέλουμε να γίνει η φωνή της κοινωνίας των πολιτών στην οποία εμπεριέχονται και οι φιλοπάτριδες πολίτες, αποτελεί την ριζοσπαστική εναλλακτική λύση στην μνημονιακή τραγωδία.
Παλεύουμε για αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ελευθερία, στο δρόμο για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.
ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Με την παύση πληρωμής του χρέους,
-με την κατάργηση όλων των μνημονίων,
-με την απαίτηση για τις γερμανικές οφειλές,
-με την εθνικοποίηση των τραπεζών,
-με έξοδο από το σύστημα του ευρώ και της ΟΝΕ, με εθνικό νόμισμα,
-με ανυπακοή στον νέο-φιλελευθερισμό της Ε.Ε.,
-με κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και ακύρωση των αποκρατικοποιήσεων,
-με ισχυροποίηση των συλλογικών συμβάσεων και του κοινωνικού κράτους,
θα τερματιστεί η λιτότητα για μια πολιτική αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου εις βάρος των ολιγαρχών, υπέρ των εργαζομένων στρωμάτων, με στήριξη των εισοδημάτων τους, σταδιακή αύξηση των κατωτάτων μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργείας, εξασφάλιση ιατροφαρμακευτική περίθαλψης και βασικών αγαθών (ρεύμα, νερό, θέρμανση) για όλους.
ΣΥΝΟΨΗ
Θέλουν την πατρίδα μας κι εμάς για σκλάβους.
Οι ξένοι κλέβουν τις αποταμιεύσεις των συνταξιούχων. Θα πάνε όλες τις συντάξεις στα 600€ και μετά 360€.
Οι ξένοι κλέβουν τις δημόσιες επιχειρήσεις μας. Το ευρώ είναι νόμισμα. Δεν είναι πολίτευμα.
Μας χρεώνουν τα χρέη των ολίγων και των τραπεζών για να μας υπερδανείζουν με ληστρικά επιτόκια.
Δεν έχει σημασία να βρούμε αυτόν που θα εφαρμόσει τα μνημόνια. Σημασία έχει να μην εφαρμοστούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου