ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Καλό βόλι ΛΑΕ !


Επί τουρκοκρατίας η  ευχή «καλό βόλι» ήταν ευχή  ευθανασίας. Και η   ευθανασία ήταν  σημαντική υπόθεση για τους κλέφτες και τους εξεγερμένους  : Γιατί ο τραυματισμός ή η ασθένεια συνεπάγονταν μαρτυρική ζωή, ενώ η σύλληψη από τον κατακτητή  οδηγούσε σε   απίστευτα βασανιστήρια ….

Το «καλό βόλι» είχε  παθητική σημασία, όμως θα μπορούσε να προσλάβει ένα αντίστροφο νόημα – σε μια εποχή μάλιστα που τόσα και τόσα πράγματα στρεβλώνονται και παίζουν διαφορετικούς ρόλους από αυτούς που είχαν αφετηριακά :   Το «καλό βόλι» θα μπορούσε να σημαίνει ευστοχία κατά  των επιχειρημάτων του αντιπάλου, εκεί ακριβώς που  πρέπει.

Σήμερα το μνημονιακό στρατόπεδο επιχειρεί  να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, να αποκρύψει τον κοινωνικό όλεθρο  και την επερχόμενη καταβύθιση  της χώρας στο καθεστώς δευτεροκλασάτης αποικίας. Ταυτόχρονα εμφανίζεται ως «πολυτασικό» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,Ποτάμι, ΑΝΕΛ) και δια μέσου αυτής της εικόνας επιχειρεί να προσδώσει αίσθηση υπέρτερου μεγέθους στην κοινή γνώμη.

Το επιχείρημά του θα ήταν πειστικό, αν δεν  υπήρχε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου : Το οποίο απέδειξε ότι οι μνημονιακές δυνάμεις ουσιαστικά «συνωστίζονται» στο 38% του εκλογικού σώματος, που κι αυτό συμπεριέλαβε φοβισμένους και  αποπροσανατολισμένους πολίτες – πέρα από τους ιδιοτελείς διαφόρων κατηγοριών.

Ενάντια σε αυτούς που ψαρεύουν στα θολά νερά, οι στόχοι  της καμπάνιας της  ΛΑΕ και των πατριωτικών-δημοκρατικών δυνάμεων που στοιχίζονται μαζί της  είναι πρωτίστως : Η ανάδειξη του μνημονιακού ολέθρου, η κατάδειξη της μικρότητας αυτών που τον υπηρετούν.
Φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι, ας μη χανόμαστε με δευτερεύοντα -  εξ άλλου «ο χρόνος είναι κάτι απίθανα μακρύ», που λέει  κι ο Μαγιακόφσκυ... Κρατήστε  επομένως την όρεξή σας για τα άλλα επίδικα και εδώ και τώρα, μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη,    σημαδέψτε σωστά, δηλαδή εκεί που πρέπει!

Καλό βόλι ΛΑΕ !
Γιάννης Σχίζας
Υποψήφιος  της ΛΑΕ στην Α Αθήνας
Μέλος των Οικολόγων Ριζοσπαστών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου