ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Tην αποπήρε το ΠΟΤΑΜΙ


Εν τάξει , σκληρή επίθεση έκανε με ανακοίνωσή του το Ποτάμι στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου ,   με βάση στοιχεία που μπορούν να κριθούν  για την εγκυρότητά τους. Αλλά αυτή την υπόδειξη προς την αναπληρώτρια υπουργό να παραιτηθεί τι την ήθελε;  Εδώ δεν παραιτείται ο Χριστός ο ίδιος από την εξουσία, έστω και αν διετέλεσε  αριστεριστής, και θα παραιτηθεί η κυρία Χριστοδουλοπούλου; Χαζοί είστε ή για χαζούς μας περνάτε κύριοι Ποταμίσιοι;
Η  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
«Το ακούσαμε κι αυτό… Δια στόματος της κας Χριστοδουλοπούλου, αρμόδιας υπουργού για τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία δήλωσε ότι δεν μπορούμε να απορροφήσουμε τα κονδύλια της ΕΕ, γιατί – άκουσον άκουσον – δεν είναι ακόμη έτοιμη η διαχειριστική αρχή η οποία θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης των σχετικών έργων…. Έχουμε επισημάνει, πλειστάκις, την ανικανότητα των μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κυβερνήσουν, ακόμη και να διοικήσουν, στοιχειωδώς τις κρατικές πολιτικές. Αλλά, τώρα πλέον, αντιμετωπίζουμε και την κουτοπονηριά ορισμένων οι οποίοι έμαθαν να κρύβουν την δική τους ανικανότητα πίσω από διαδικαστικά τερτίπια. Η ύπαρξη ενός προγράμματος είναι ένα πράγμα και η διοίκησή του είναι ένα άλλο πράγμα. Εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε πολιτική (που θα αποτυπωνόταν και σε πρόγραμμα) για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τότε θα μπορούσε να διεκδικήσει τα χρήματα για την εφαρμογή της ακόμη κι αν δεν ήταν έτοιμη η διαχειριστική αρχή.
Σε κάθε περίπτωση, η σύσταση της Commission προς την ελληνική πλευρά να υπάρξει διαχειριστική αρχή για θέματα της μετανάστευσης έχει γίνει από τον Ιούλιο 2014 και αφορούσε την αναποτελεσματικότητα των προηγουμένων κυβερνήσεων να απορροφήσουν τους σχετικούς πόρους. Αλλά και πέραν αυτού η κυρία Χριστοδουλοπούλου έχει ήδη προωθήσει συγκεκριμένα αιτήματα για ικανοποίηση από τα κοινοτικά ταμεία χωρίς η ίδια να θεωρεί ανυπέρβλητο εμπόδιο την μη ύπαρξη διαχειριστικής αρχής, το οποίο όμως σήμερα επικαλείται ως ανυπέρβλητο εμπόδιο. Όπως άλλωστε κατήγγειλε την Τετάρτη από την Μυτιλήνη ο Σταύρος Θεοδωράκης, τα 500 εκατομμύρια δεν μπορούν να απορροφηθούν εδώ και 5 μήνες γιατί δεν έχει υποβληθεί το παραμικρό σχέδιο από την κυβέρνηση».
Κλείνοντας το Ποτάμι επισημαίνει: «Προφάσεις εν αμαρτίαις,  όσα λέει η υπουργός. Εάν η κυβέρνηση είχε πολιτική θα είχε και πρόγραμμα. Δεν έχει πολιτική και γι’ αυτό δεν έχει και πρόγραμμα. Τόσο απλό. Αιδώς, λοιπόν, κ. Υπουργέ! Παραδεχθείτε την ανικανότητά σας και παραιτηθείτε. Θα έχετε προσφέρει έστω μια μικρή υπηρεσία στον τόπο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου