ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Aπάνω και τους φάγαμε !Δε θα χάψουμε βεβαίως το οποιοδήποτε προϊόν έρευνας, αλλά και δεν θα το αγνοήσουμε : Όπως η αβεβαιότητα, έτσι και η δυσπιστία σε αυτή τη χώρα πλήττει τα πάντα, γιατί όχι και τα κεντρικά μίντια;
Ακούστε λοιπόν, γιατί εμείς τα  μμμ* (μικρά μέσα ενημέρωσης) μπορούμε να υπερτερήσουμε των ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) και να διαμορφώσουμε ένα άλλο τοπίο ενημέρωσης.

Λέει η είδηση στην ΑΥΓΗ :
Σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με έρευνα του think tank Bridging Europe, ενώ αντίστοιχο ποσοστό συμφωνεί με τον διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.
Συγκεκριμένα, το 69% δεν εμπιστεύεται την ενημέρωση που παρέχουν τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα αναφορά με την κάλυψη της εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας και ευρύτερα της κρίσης στην Ευρωζώνη, σε αντίθεση με το μόλις 18% που δείχνει εμπιστοσύνη.
Παράλληλα, το 72% υποστηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την επαναχάραξη του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη, ενώ μόλις το 18% είναι αρνητικό.
Όσον αφορά στο κατά πόσο τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ πρέπει να αποπληρώσουν τα χρέη τους ή είναι καλύτερα να πτωχεύσουν, το 85% συμφωνεί με την αποπληρωμή, με το 13% να προτιμάει την πτώχευση.
Τη χειρότερη άποψη έχουν οι ερωτηθέντες για το Mega, καθώς το 79% έχει αρνητική γνώμη (στο 15% η θετική γνώμη). Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο ΣΚΑΪ με 76% (στο 13% η θετική γνώμη), ο Αnt1, με 67% (στο 16% η θετική γνώμη), το Μακεδονία TV με 60% (στο 29% η θετική γνώμη) και ο Alpha με 53% (στο 38% η θετική γνώμη). Για το Star οι απόψεις είναι μοιρασμένες καθώς το 39% έχει θετική γνώμη, σε αντίθεση με το 36%.


*μμμ = παλιό μου άρθρο στην ΕΠΟΧΗ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου