ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

H εξουσία και η ουσία


Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε τουλάχιστον το τυπικό δικαίωμα να επιχειρήσει να πλειοψηφίσει στο υπαρκτό κόμμα - ξέρετε, αυτό που σε λόγο του  στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του 2014,  ο Γιάννης Δραγασάκης κήρυσσε διαλυμένο και ανενεργό : Δηλαδή στο κόμμα των   θεσιθηρών και καρεκλοκένταυρων, που όμως μπορούσαν  να επικαλούνται  μια τυπική νομιμοποίηση και να αποφασίσουν ορισμένα πράγματα  πριν από τη σύγκληση του ανώτερου οργάνου, που είναι το συνέδριο. Όμως και αυτή η ΤΥΠΙΚΗ διαδικασία που είχε περίσσεια δημοκρατικής ΟΥΣΙΑΣ,  παρακάμφθηκε από τους θλιβερούς νεόπλουτους της εξουσίας. Δικαιολογημένη επομένως ήταν η κριτική  των τριών μελών της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσκεινται στην "Αριστερή Πλατφόρμα" (Λεουτσάκος Στάθης, Νταβανέλος Αντώνης,Παπαδογιαννη Σόφη)
"'Η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου