ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

H Zωή και η αντιβίωση…


Οι Πρόεδροι των επιτροπών της βουλής δεν είναι φαντάροι (και μάλιστα σε παραδοσιακό Κέντρο Νεοσυλλέκτων) για να τους σηκώνει   όποτε θέλει ο Δεκανέας Υπηρεσίας… Την ανωτέρω αρχή φαίνεται πως τήρησε η  Πρόεδρος της Βουλής , ορίζοντας  την διάσκεψη των προέδρων στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης  και «δυσκολεύοντας υπέρμετρα την κυβέρνηση στην ψήφιση μιας  κρίσιμης συμφωνίας  για την επιβίωση της χώρας» - κατά πως  λέει και το left.gr.

Οπότε ευθύς αμέσως άρχισε η αντιβίωση :    

 .......αφού οι προσπάθειες συνεννόησης με την  Κωνσταντοπούλου που βρισκόταν σε διακοπές στην Αλόννησο απέβησαν άκαρπες, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης άρχισε έναν κύκλο  τηλεφωνημάτων στους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να διερευνήσει τις προσθέσεις τους για  σύγκλιση  το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το επιχείρημα ήταν  να είναι έτοιμος ο λόχος για την επιθεώρηση του Συντάγματος……έ, συγγνώμη, να μην χαθεί η ημέρα και να υπάρξει περισσότερος χρόνος για συζήτηση της συμφωνίας….       

Προσέξτε τώρα τη συνέχεια της είδησης : Ο  Φίλης  ενημέρωσε και την  Κωνσταντοπούλου για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.
Η σύγκληση της διάσκεψης των προέδρων, όχι από τον/την Πρόεδρο της Βουλής (που εν προκειμένω έχει εκφράσει της αντιρρήσεις της), αλλά από εκπροσώπους των κομμάτων,  είναι μια πρωτοφανής διαδικασία, η οποία προκάλεσε ερωτήματα συνταγματικότητας.

ΣΧΟΛΙΟ  ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Εδώ παρακάμφθηκε η απόφανση του εκλογικού σώματος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, και κάποιοι συζητούν για την συνταγματικότητα μιας τέτοιας εξωπροεδρικής πρωτοβουλίας ! Εδώ  έκαναν φύλλο και φτερό το άρθρο 44 του Συντάγματος, και  θέτουν  τώρα προς  συζήτηση  έναν κανονισμό της Βουλής ! Η μπλόφα είναι τερατώδης :  Ο σήριαλ κίλερ  αποδέχεται  συζήτηση   για το κατά πόσο πέρασε με κόκκινο από ένα φανάρι της Πατησίων ! Περί των εγκλημάτων του, ουδείς λόγος !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου