ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Eθνικό νόμισμα σε συνδυασμό με ριζοσπαστικό πρόγραμμα



Η αιχμαλωσία στο ευρώ έφερε το τρίτο μνημόνιο, τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, επιτιθέμενος ( ΣΣ : ή αμυνόμενος;) στην ηγεσία του κόμματός του.
Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας προκρίνει ως λύση «εθνικό νόμισμα σε συνδυασμό με ριζοσπαστικό πρόγραμμα».
Ο  Λαφαζάνης σημειώνει ότι δεν ήταν μόνον ο ίδιος, αλλά το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την κατάργηση των μνημονίων : «υπογραμμίζαμε από κοινού, σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσουμε μονομερώς στην ακύρωση των μνημονίων».
«Δεν είχαμε εναλλακτική λύση όταν αναλαμβάναμε αυτές τις δεσμεύσεις; Κορόιδευαν κάποιοι τον ελληνικό λαό;», ερωτά ρητορικά ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
«Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα Plan B του Γ. Βαρουφάκη ούτε ξέρω να είχε Plan B η κυβέρνηση. Αυτό που ξέρω και λέω είναι ότι η κυβέρνηση όφειλε να είχε, ως ενδεχόμενο που να το εννοεί, πολιτική επιλογή εξόδου από την Ευρωζώνη, η οποία να ήταν δημόσια κατατεθειμένη και γνωστή στους πιστωτές και κυρίως στον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει ο  Λαφαζάνης.
Εκτιμά επίσης ότι κύριος λόγος για να προσφύγει άμεσα η κυβέρνηση στις κάλπες θα είναι να εκκαθαρίσει τις εκλογικές λίστες από τα «βαρίδια» του «ΟΧΙ» στο μνημόνιο. «Οι δικές μας κινήσεις στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό, φυσικά όχι μόνο, από τις κινήσεις και τη στάση όσων έχουν την κεντρική ευθύνη στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΥΓ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ :  Πολύ σωστά σχεδόν όλα, όμως υπάρχει  πρόβλημα  στην  τελευταία «νότα»  του Λαφαζάνη :   Νομίζω ότι το αντιμνημονιακό κίνημα δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται   σε οποιοδήποτε βαθμό από τη στάση αυτών  που δοκιμάσθηκαν στον χειρισμό κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων και  απέτυχαν παταγωδώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου