ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Η κυβέρνηση τρέχει- εμείς;

Κατά το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ (Βασίλης Σκουρής) , ο  Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται όλο και πιο αποφασισμένος να προχωρήσει στο αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του από τη Βουλή, αμέσως μετά τις 20 Αυγούστου.
Άνθρωποι που μόλις πριν μισό χρόνο υποστήριζαν τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που υποστηρίζουν  σήμερα, ζητάνε να τους εμπιστευθεί η Βουλή κι εμείς να τους πάρουμε στα σοβαρά. «Για την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας»- λένε- όπως ο Σεφέρης έλεγε «για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη»…
Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αναφέρεται σε δυο πιθανές εκλογικές ημερομηνίες – 20 και 27 Σεπτεμβρίου – ενώ  το βέβαιο είναι πως η ηγετική ομάδα  τρέχει για να προλάβει τη  κοινή γνώμη, που όλο και περισσότερο κατανοεί τον ολέθριο χαρακτήρα του τρίτου Μνημονίου. Η ηγετική ομάδα ενδιαφέρεται σφόδρα για τα προσχήματα και για το «φαίνεσθαι» των πραγμάτων, όμως ούτε η ίδια μπορεί να μιλάει για «εμπιστοσύνη»  και για την ευθύνη της ανατροπής της. Εξ άλλου τι είναι αυτό που θα ανατραπεί, πέρα από ένα πελώριο ψέμα;
Το  Real.gr πιθανολογεί ότι  η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν προτίθενται να ψηφίσουν θετικά στη παραπάνω διαδικασία «εμπιστοσύνης». Μα πως θα μπορούσε να γίνει το αντίθετο, χωρίς να τρωθεί το κύρος της ενδοΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ αντιπολίτευσης, και χωρίς να δοθεί ένα μήνυμα αστάθειας και ταλάντευσης προς το  αντιμνημονιακό κίνημα;.
Σύμφωνα  με τις πληροφορίες του Real.gr:
-Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να παράσχει θετική ψήφο στην κυβέρνηση.
-Στις συζητήσεις που γίνονται στα πλέον «ευάλωτα» κόμματα, τα οποία δηλώνουν ότι προέχει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, δηλαδή ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο να απέχουν από την ψηφοφορία ώστε να διευκολύνουν την κυβέρνηση να παραμείνει  ως κυβέρνηση μειοψηφίας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όμως, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επιβιώσει η κυβέρνηση. Κατ’ άλλους, μάλιστα, είναι σχεδόν αδύνατον να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ για τους πλέον υποψιασμένους ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου