ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια, θα προκαλέσει η Περιφέρεια Ιονίων…



Tα τέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια  του Ιονίου (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Άκτιο) βρίσκονται μεταξύ των 14 περιφερειακών αεροδρόμιών που  παραχωρούνται στην γερμανική Fraport – Slentel . 


Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επισημαίνει πως θα καταβληθεί η προσπάθεια να μην εφαρμοστεί στην πράξη η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, ενώ στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο θα εξετασθεί  η νομική προσβολή της απόφασης και   η πρόταση για δημοψήφισμα,  μέσω του οποίου θα ζητηθεί η γνώμη των πολιτών των Ιόνιων Νήσων.

«Η εσπευσμένη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) της 13ης Αυγούστου για την παραχώρηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport αποτελεί  ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τα Ιόνια Νησιά» δήλωσε ο κ. Γαλατσιάτος..

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του δημάρχου Κέρκυρας Κωνσταντίνου Νικολούζου :  «Η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων μεταξύ των οποίων και  της Κέρκυρας αποτελεί πολύ αρνητική εξέλιξη, που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν την αντίθεσή μας στην εκποίηση δημοσίων υποδομών σε ιδιώτες και εν προκειμένω σε εταιρεία ξένων συμφερόντων.  

»Πρόκειται για ακραίο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης του εθνικού πλούτου και των υποδομών της χώρας , με την οποία παραχωρείται ο έλεγχος των αερομεταφορών περιοχών γεωστρατηγικής και οικονομικής σημασίας. Σε κάθε περίπτωση ο δήμος της Κέρκυρας θα αντιδράσει  με κάθε πρόσφορο μέσο και θα συμπαραταχτεί με όποια κινητοποίηση απαιτείται » δήλωσε ο κ. Νικολούζος.

Καυστικός στις δηλώσεις του ήταν  και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα Στέφανος Σαμοΐλης : «Με την  ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων ξεκινά ο "μαύρος" κύκλος του ξεπουλήματος
…….Ξεκινά μια ενέργεια που βλάπτει το ελληνικό δημόσιο, διότι τα 40-50 έτη που θα διαρκέσει η παραχώρηση στην γερμανική εταιρεία, το ελληνικό δημόσιο θα ζημιωθεί κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Ξεκινά ο "μαύρος κύκλος" του ξεπουλήματος, μετά τα αεροδρόμια, έπονται τα λιμάνια και πάει λέγοντας…»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου