ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης : Τα κυβερνητικά προβλήματα δεν λύνονται με μπλόφες…

 Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή (REAL.GR)


Αποτελούν λύση για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα οι πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβριο; Κάποιοι επιμένουν, μάλιστα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει αυτοδυναμία…

Η κυβέρνηση συνομολογώντας ένα σκληρό τρίτο μνημόνιο ήρθε σε πλήρη και ριζική αντίθεση με το νου, την καρδιά και την ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Γύρισε προκλητικά την πλάτη στις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες χιλιάδων μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις ελπίδες του αριστερού προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου.
Τα προβλήματα της κυβέρνησης , που προκλήθηκαν από τη μνημονιακή μεταστροφή της πολιτικής της, δεν μπορεί να απαντηθούν με «μπλόφες», ούτε με τρικ, τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, όπως αυτές που ακούγονται τελευταία.

Οι άρον - άρον εκλογές εξπρές υποδηλώνουν αντιδημοκρατική νοοτροπία και δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαό ούτε να διασώσουν καμία κυβέρνηση που εφαρμόζει σκληρές μνημονιακές πολιτικές. Η διέξοδος για τη χώρα είναι να ακυρωθούν παλιά και νέα μνημόνια και η Ελλάδα να κάνει μια νέα αρχή με μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία. Και αυτό θα γίνει πράξη με τους αντιμνημονιακούς ενωτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας όσο και αν οι πιστωτές και τα κατεστημένα της ΕΕ αντιδρούν λυσσασμένα και έχουν κατορθώσει μέχρι τώρα να επιβάλλουν την αντιδραστική μνημονιακή βούληση τους στις ελληνικές κυβερνήσεις.

Το Μαξίμου, πάντως, σας κατηγορεί ευθέως ότι η πρότασή σας είναι Μνημόνιο και δραχμή και μάλιστα με προσφυγή αποκλειστικά στο ΔΝΤ.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι έχουν φορτώσει σε μια ενδεχόμενη προοπτική εθνικού νομίσματος όλες τις συμφορές που μπορεί να ανακαλύψει και η πιο νοσηρή φαντασία ότι είναι δυνατόν να ενσκήψουν σε αυτή τη χώρα. Τώρα ακούμε ότι η συντεταγμένη, σχεδιασμένη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος θα συνοδεύεται με μνημόνιο και ένταξη σε πρόγραμμα του ΔΝΤ. Πρόκειται για φθηνό αντιπερισπασμό, που ολοφάνερα υποδηλώνει ένδεια επιχειρημάτων και τα αδιέξοδα όσων καταφεύγουν σε αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Αντίθετα, η καταφυγή, εφόσον χρειαστεί στο εθνικό νόμισμα, μαζί με την αναγκαία διακοπή αποπληρωμής και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποτελούν οχήματα, εργαλεία και μέσα για να επιτύχουμε την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση ισχυρής ρευστότητας στη διάθεση της οικονομίας, πράγματα που συνιστούν προϋποθέσεις για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση και την ανόρθωση του τόπου. Προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα εθνικοποίησης των τραπεζών και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα βάζει τέρμα στη λιτότητα, τέρμα στις ιδιωτικοποιήσεις, τέρμα στο ξεπούλημα και στην αποικιοκρατική εξάρτηση της Ελλάδας.

Ευθέως κ. Λαφαζάνη. Εσείς και η Αριστερή Πλατφόρμα μπορεί να παράσχετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κεντρικό σημείο πολιτικής της οποίας είναι το Μνημόνιο;

Τόσο προσωπικά όσο και οι βουλευτές που έχουμε αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» εκφράσαμε και καταγράψαμε ένα ισχυρό και κατηγορηματικό «ΟΧΙ» στο νέο τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και στην σφοδρή εναντίωση μας στα δύο προηγούμενα μνημόνια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το «ΟΧΙ» και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το «πράσινο φως» στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας.

Καθαρές επίσης κουβέντες: Το «όχι» πρέπει να έχει πολιτική εκπροσώπηση στο χώρο της Αριστεράς;

Το «ΟΧΙ», κύριε Σκουρή, το εκφράζει δυνατά η «Αριστερή Πλατφόρμα» ως τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Το εκφράζουν επίσης σειρά από οργανώσεις και κινήσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Όπως το εκφράζουν και ευρύτερες συλλογικότητες και προσωπικότητες του προοδευτικού, πατριωτικού και δημοκρατικού χώρου. Με όλες αυτές τις δυνάμεις θέλουμε διάλογο και συνεργασία για να συνεχιστεί ο μεγάλος αγώνας του ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Μέχρι την τελική νίκη.

Το Μαξίμου, πάντως, σας κατηγορεί ότι εσείς και ο Σόιμπλε έχετε το Grexit πάνω στο τραπέζι, εσείς και ο Σόιμπλε θέλετε να ανατρέψετε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα…

Όλοι όσοι επιχειρούν να συνδέσουν την «Αριστερή Πλατφόρμα» με τον Σόιμπλε και τα σχέδια του, μόνο ειρωνικά σχόλια και θυμηδία προκαλούν, ενώ αναδεικνύουν την ένδεια σοβαρών επιχειρημάτων και τα αδιέξοδα τους. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» έχει τόσο σχέση με τον Σόιμπλε όσο ο «φάντης με το ρετσινόλαδο» . Αντίθετα, είμαστε οι πιο σφοδροί πολέμιοι της γερμανικής νεοαποικιοκρατίας και της γερμανικής ευρωζώνης της οποίας από τους σκληρότερους εκφραστές είναι ο Β. Σόιμπλε. 

Αντίθετα, ο Β. Σόιμπλε όπως κατέδειξε με τη στάση σου στο πρόσφατο Eurogroup και με τις μετέπειτα κινήσεις του, έχει επιβεβαιωθεί ως άριστος σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης, υμνητής της μνημονιακής στροφής της και ως καλός «στρατολόγος» της στη γερμανική Βουλή για τη συλλογή ψήφων Γερμανών βουλευτών στο τρίτο μνημόνιο.

Από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση απεδείχθη ότι έχει πολύ χαλαρά αντανακλαστικά απέναντι στις σκληρές συνταγές Σόιμπλε, οι οποίες, σχεδόν, στο σύνολο τους ενσωματώθηκαν στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο η Αθήνα έκανε δεκτό. Σήμερα όσο ποτέ η διέξοδος στην Ελλάδα περνάει μέσα από την πλήρη και ριζική αντίθεση στις επιλογές του διδύμου Μέρκελ – Σόιμπλε, που αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της γερμανικής επικυριαρχίας στην Ευρώπη.


Πηγή:real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου