ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Γυαλιστερά ψεύδη


του κυρίου  Aλέξανδρου  Ρασκόλνικ

Το ειδησάριο, θα μπορούσε να περάσει και απαρατήρητο μέσα στην αυγουστιάτικη ραστώνη:
Για οφειλές κάτω από 5.000 ευρώ, η ρύθμιση των 100 δόσεων παραμένει άτοκη υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μια εκ των οποίων είναι ότι ο οφειλέτης όταν μπήκε στην ρύθμιση, είχε χρέος που δεν ξεπερνούσε το 50% του ετήσιου εισοδήματός του!!!
Ο ορισμός του παραλογισμού: όσο μικρότερο είναι το εισόδημα του υπόχρεου σε σχέση με την οφειλή του, τόσο μεγαλύτερη είναι και η τιμωρητική διάθεση και δεν μπορεί να μην εντυπωσιάζεται κανείς από το μένος  κατά των πιο αδύναμων, στο οποίο επιδίδονται με σπουδή οι «θεσμοί»!
Διαβάζουμε παρακάτω, ότι  η χθεσινή συνάντηση των κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με το «κουαρτέτο», ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα, έχοντας διαρκέσει περισσότερες από 12 ώρες.
Το «κουαρτέτο», έτσι όπως το φανταζόμαστε, θα έπαιζε μέσα στη δροσερή από τον αθόρυβο κλιματισμό νύχτα, κάποιο πένθιμο, μεταμεσονύχτιο μαντριγκάλι, συνοδεύοντας την σοπράνο Δρακουλέσκου και την κομπανία της, καθώς ο κ. Τσακαλώτος θα έστρωνε αφηρημένα το τσαλακωμένο πέτο του σακακιού του και ο κ. Σταθάκης θα απολάμβανε την παράσταση με το γνωστό αρειμάνιο χαμόγελό του.
Δεν θα μπορούσε να υπάρχει αμφιβολία ότι η ηρωική επάνοδος των συνδίκων της ελληνικής πτώχευσης πάνω στο τέθριππο, τίποτα περισσότερο ούτε και τίποτα λιγότερο δεν προμήνυε, από τη συλλογή των συνομολογημένων χρηματικών πόρων.
Δημοσιονομικό κενό από τις σπατάλες κι από τις κλεψιές είναι αυτό, πώς να το κάνεις! Τα νούμερα μιλάνε εδώ, δεν είναι παίξε γέλασε και οικονομικές θεωρίες στις αίθουσες των Πανεπιστημίων…  
Υπάρχουν και οι τόκοι που πρέπει να πληρωθούν, υπάρχουν και τα χρεολύσια που πρέπει να καλυφθούν! Τα είπαμε και τα συνομολογήσαμε αυτά, και μάλιστα πριν καν το ελέγξουμε αυτό το χρέος, το βρήκαμε και νόμιμο, τρομάρα μας, κι ας μην κάνουμε τώρα ότι το ξεχνούμε! Αφού είναι νόμιμο, είναι και ηθικό, τα εμπεδώσαμε παλαιόθεν αυτά. Νόμιμο και ηθικό και πρέπει να εξυπηρετηθεί! 
Μόνο που τα νούμερα είναι αμείλικτα, κι όταν δεν υπάρχει παραγωγή που θα μεγαλώσει την πίτα των φόρων, αυτό το χρηματοδοτικό κενό είτε θα καλυφθεί με κομμάτια από τις σάρκες των συνταξιούχων, των επισφαλώς ημιαπασχολούμενων και των άνεργων φτωχών ή θα καλυφθεί με κομμάτια καπνιστού ζαμπόν από τα τραπέζια των πλουσίων.
Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν: συναντήθηκαν οι διαπραγματευτές σε μεταμεσονύχτιες ώρες, τέτοιες που βγαίνει παγανιά ο Δράκουλας και τα άλλα νυχτόβια τέρατα των ιστοριών του τρόμου και της φρίκης μας, και συζήτησαν τους όρους είσπραξης των αντισυνταγματικά επιβεβλημένων και των παράνομα βεβαιωμένων χαρατσιών στους φτωχούς.
Θα μου πεις τι να έκαναν κι οι υπουργοί μας, έτσι στριμωγμένοι που είναι και με την πλάτη στον τοίχο?
Να σου πω λοιπόν τι θα μπορούσαν να κάνουν:
Θα μπορούσαν να ακυρώσουν την αισχρή πράξη νομοθετικού περιεχομένου εκείνης της ανεκδιήγητης αγωνίστριας της Αριστεράς, της Νάντιας Βαλαβάνη. Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόταν άλλη!
Το ισοδύναμο από το πρόστιμο που χαρίστηκε από εκείνην την κατάπτυστη –πρώτη κρυάδα αριστερά- πράξη, στον κανακάρη του εθνικού μας εργολάβου, με πολλαπλά οφέλη για τον ίδιο, πόσων φτωχών τους τόκους που ζητάνε τώρα οι αιμοδιψείς γραφειοκράτες, θα κάλυπτε? Ας το υπολογίσει το επιτελείο των κ.κ. υπουργών μας και να μας το πει, για να ξέρουμε κι εμείς που έχουμε μπλέξει!
Το πρόστιμο που χαρίστηκε από εκείνην την απαίσια –πρώτη κατραπακιά αριστερά- πράξη νομοθετικού περιεχομένου στον γλεντζέ επιχειρηματία της Μυκόνου, με πόσων φτωχών τα δάκρυα, το αίμα και την αγωνία, να ισοδυναμεί, άραγε? Ας το υπολογίσουν κι αυτό τα επιτελεία των κ.κ. υπουργών μας, για να ξέρομε σε τι τρύπα βαθιά και με τι φίδια κολοβά και δηλητηριώδη μαζί, έχομε γκρεμοτσακιστεί.
Δεν ξέρω τι λες εσύ, αγαπητό μου πληκτρολόγιο, αλλά ο διάσημος κ. Ερβέ Φαλτσιανί ακόμα περιμένει πρόσκληση από τους κ.κ. υπουργούς μας έτσι τουλάχιστον λέει ο άνθρωπος και άκου τον, αν θες την ώρα που η γνωστή λογική των απελθόντων ολετήρων συνεχίζεται και πρώτη φορά “αριστερά”: όσο πιο αδύναμος είναι κανείς, τόσο πιο δυνατές οι βουρδουλιές, τόσο βεβαιότερος ο πνιγμός κάτω από τα γυαλιστερά πυροτεχνήματα του ψεύδους!

https://raskolnick.wordpress.com/2015/08/10/%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CE%B4%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου