ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Oι τουρίστες έρχονται, οι διαδοσίες διαψεύδονται !


ΠΗΓΗ : ΠΟΝΤΙΚΙ, ΝΤΕΡ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ
Αν και  τελευταία είχαν κυκλοφορήσει φήμες για μείωση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής,  η Ελλάδα οδηγείται  το καλοκαίρι σε  νέο ρεκόρ αριθμού τουριστών, τονίζει σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ", με τίτλο "Οι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα παρά την κρίση". ,  Στο δημοσίευμα  φιλοξενούνται  δηλώσεις του προέδρου του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιόζεφ Πετερλάιτνερ.
Όπως υποστηρίζει  ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ, υπάρχει ένα σαφές "συν" στις κρατήσεις για Ελλάδα, και αυτό το νέο ρεκόρ διαγραφόταν ήδη με τις κρατήσεις τον Μάρτιο και παγιώθηκε έως τα τέλη Ιουνίου.
Ο ίδιος συμπληρώνει ότι οι τουρίστες που δεν αφέθηκαν να τρομοκρατηθούν από την ειδησεογραφία για την κρίση στην Ελλάδα βρέθηκαν στην πλειονότητά τους προ θετικών εκπλήξεων, διαπιστώνοντας ότι τα καταστήματα είναι ανοικτά, στα νησιά δεν υπάρχουν  απεργίες ή διαδηλώσεις, οι άνθρωποι είναι ακόμη πιο φιλόξενοι.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι για την Ελλάδα ο τουρισμός είναι σημαντικός πυλώνας της οικονομίας, σχεδόν ένα στα πέντε ευρώ του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό, από τον οποίο τα έσοδα το 2014 ανήλθαν σε 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ, και οι διανυκτερεύσεις έφθασαν συνολικά τα 98 εκατομμύρια, αφορώντας ουσιαστικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αντίθετα στην Αυστρία τον περασμένο χρόνο,  αριθμός των διανυκτερεύσεων ήταν στα 110 εκατομμύρια και κατανέμονταν  σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Η "Ντερ Στάνταρντ" παρατηρεί ότι μέσα στο 2014 ο αριθμός των Αυστριακών που μετέβησαν στην Ελλάδα αεροπορικώς για  θερινές διακοπές  έφτασε τους 350.000, φέρνοντας τη χώρα  μας στην πρώτη θέση ως πλέον προσφιλή τουριστικό προορισμό με αεροπλάνο.
Πάνω από 400.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να είναι επανεπισκέπτες, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,5 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου