ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγώνΕίπαν οι  αρχηγοί των κομμάτων, μετά τη σημερινή συνάντηση:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.

Σχόλιο ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ:  Ανεξάρτητα από την όποια  ψυχανάλυση της λαϊκής ψήφου, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο λαός θέλει κάποια συνέχεια στις προσπάθειες λύτρωσής του. Πέραν τούτου ουδείς μπορεί να είναι αυθεντικός ερμηνευτής της πλειοψηφούσας βούλησης.

"Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου. 
Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει: 
Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας. 
Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις".

Σχόλιο Οικονικής :  Αυτή καθεαυτή η προώθηση της ανάπτυξης  εξαλείφει τις υφεσιακές επιπτώσεις.  Εδώ υπάρχει πλεονασμός και υπονόμευση του αναπτυξιακού νοήματος
 
"Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
 
Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
 
'Αμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ".


Σχόλιο Οικονικής : Τι σημαίνει «εμπροσθοβαρές» πρόγραμμα; Υποψιάζομαι ότι ο συντάκτης του κειμένου πήρε εντολή  να αποφύγει τον όρο «προοδευτικό πρόγραμμα » και προσέφυγε σε μια λέξη χρηστική σε ένα περιβάλλον συνεργείου φορτηγών, αλλά  οικονομολογικά άστοχη….
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου