ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Μία συγκέντρωση, ένα πολιτικό τρίποντο !



Ο πληθωρισμός λόγων και εκφράσεων καταβυθίζει πολύ συχνά την αξία τους. Από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου, γενάρχη της δυναστείας Παπανδρέου, η πολυχρησιμοποίηση της φράσης «αυτή η συγκέντρωση είναι σεισμός» έτεινε να εκμηδενίσει την αξία της. Όμως σήμερα, 3 Ιουλίου του 2015, το σημαίνον «συγκέντρωση –σεισμός» επανασυνδέθηκε με το σημαινόμενο και ο όρος βρήκε το περιεχόμενό του. Η συγκέντρωση της Πλατείας Συντάγματος ήτανε πραγματικά το «κάτι άλλο», που μπορούσε να συγκριθεί άνετα με τις παλιές-καλές-αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις της περιόδου 2011-12.
Αυτή η μάζωξη είχε ποσότητα, αλλά και ποικιλότητα. Είχε κόσμο νεανικό ή νεοβγαλμένο στο κλαρί (!), μέσα στον οποίο χάνονταν οι παλιοί «συνήθεις» θαμώνες των εκδηλώσεων της υποτονικής περιόδου, που βιώσαμε πρόσφατα. Της περιόδου που με έκανε να λέω ότι επιτυχημένη εκδήλωση είναι εκείνη στην οποία δεν βλέπεις γνωστούς – γιατί απλούστατα είναι μικρή μειοψηφία μέσα στη κοσμοπλημμύρα!
Η σημερινή συγκέντρωση-μαμούθ  έδειξε ότι το ΟΧΙ είναι καθαρά πλειοψηφικό, παρά την συσπείρωση του μνημονιακού στρατοπέδου, παρά τη στρεψοδικία των υπευθύνων της θλιβερής πενταετίας, παρά τις βολές διαφόρων μικροτσιριμώκων που βάλθηκαν να αποβλακωθούν από γεροντικό φθόνο . Ταυτόχρονα όμως ό λόγος του Τσίπρα έδειξε ότι έχει σαφές πολιτικό σχέδιο σε περίπτωση επιτυχίας του ΝΑΙ. Υπενθυμίζω εδώ τη περίπτωση του Ούγο Τσάβες ,που προκάλεσε  και έχασε δημοψήφισμα με μικρή διαφορά : Επειδή έτυχε να δω την αντίδρασή του σε φιλμ που παίχθηκε στο φεστιβάλ Οικολογικών Ταινιών της Ρόδου, είχα μείνει κατάπληκτος  από τον πολιτισμένο τρόπο με τον οποίο αποδέχθηκε την απόρριψη – δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι συνεχίζει τη προώθηση των πολιτικών του σκοπών…  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου